Blog posts

Bij onze vierde wedstrijd, de eerste in het nieuwe jaar, troffen we Trio 1 aan de andere kant van het bord. Ik ken aardig wat verenigingen in de SGS, maar deze sympathieke Utrechters trof ik voor het eerst.

Altijd wel even spannend, maar we hebben scorend vermogen genoeg achter de borden en ik had er wel vertrouwen in. Na de indeling zag ik  dat enkele borden, met name Jos en Arian een zware kluif hadden.

Vanaf ronde 16 (16 januari) kunt u worden ingedeeld tegen een tegenstander waartegen u al eerder heeft gespeeld. De kleuren zullen zijn verwisseld.

Rob Disselhoff heeft aangegeven weer mee te willen spelen in de interne competitie. Om Rob en alle spelers lager in de competitie tegemoet te komen, is ervoor gekozen om Rob niet onderaan te laten beginnen en is aan Rob ongeveer 500 punten toegekend.

Onze laatste wedstrijd in 2017 was tegen Lekstroom 4. Blakend van het zelfvertrouwen staken we van wal. Als Rivierenland en Lekstroom tegen elkaar spelen kun je verwachten dat het een natte kliederboel wordt. Spetterende partijen en onverwachte stromingen; voor elk wat wils... Als je dan ook de pech hebt dat het hoogwater is, weten we als Rivierenlanders dat je de dijk in de gaten moet houden.

Van mijn collega Freek begreep ik al dat er in het "Huis aan de werf" iets loos is. Op deze locatie zijn de Rode Loper en Utrecht Oud Zuylen gehuisvest en samen is dit meer dan tweehonderd jaar clubgeschiedenis. Dit is een enorm krachtenveld zult u wel begrijpen.

Ons tweede team mazzelde verleden week naar de winst en gerenommeerde spelers faalden...aangesloten op elektronische borden en doorgelust naar het onbegrensde internet; dit vraagt om moeilijkheden!

Op woensdagavond (wat in mijn beleving geen schaakavond is) vertrok het tweede, op volle oorlogssterkte, richting de binnenstad van Utrecht. Volop parkeergelegenheid voor de deur van het speellokaal als je bereid bent de kas van het Utrechtse gemeentebestuur flink te spekken. Ik heb het even opgeteld, maar dat kostte het team bijna 43 euro voor een avondje schaken. Daar kon je toch aardig wat biertjes voor kopen in het “Huis aan de Werf’. Afijn, we kwamen niet om te zuipen, maar om te schaken tegen De Rode Loper 3.

Op dinsdag 21 november speelde Rivierenland 1 de derde externe wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond er een uitwedstrijd tegen Zeist 1 op het programma. We waren, op Hamoun na, allen al bekend met deze gezellige en gastvrije club, met een aantal van hun spelers én met hun prachtige speellocatie met veel te kleine toiletruimtes.

De eerste wedstrijd van het seizoen viel gelijk met een wedstrijd van het 1e team. Dit geeft altijd een prettige sfeer in de zaal en vol goede moed waren we klaar voor Woerden 1.

Afgelopen seizoen was dit team te sterk voor ons en mijn oude aantekeningen van deze wedstrijd gaven me wel wat hoop op een paar bordpunten.

Met Paul als kopman startten de partijen en de laatkomers van Woerden schoven aan. In een prima schaakambiance tikten de klokken en ik genoot in stilte.

Op de meeste pc's en laptops worden oudere webbrowsers automatisch bijgewerkt en kan dit artikel voor kennisgeving worden aangenomen.
    (Het is aan te raden om de automatische updates van webbrowsers altijd aan te zetten, of het nu om internet explorer, edge , chrome, safari of firefox gaat.)

Ongeveer elke maand wordt het programma (drupal), dat gebruikt wordt om deze website te creëren, vervangen door een nieuwere versie.
    In oudere versies zitten vaak nog bugs of mogelijkheden voor hackers om zich toegang tot de site te verschaffen.