Blog posts

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen voor Rivierenland en dit wordt gelijk duidelijk als men alleen al de teamsamenstelling van het vlaggenschip bekijkt. Sinds haar oprichting wist de club nog nooit zo'n sterk achttal op de been te brengen.

Na een prachtig seizoen moest Rivierenland 3 weer zijn juiste balans in de opstelling vinden.

Het vertrek van Paul en Arif en het overlijden van Willem heeft een zware wissel getrokken op ons team. Gelukkig zijn er ook weer een paar nieuwe gezichten en deze avond maakten Rob  Wenink en Joost van Egmond hun debuut. Rene Meuwissen en Gerard Junge staan gelukkig in de startblokken voor de volgende wedstrijd en met de inbreng van Freek heeft ons team zeker de beste captains die je kunt wensen.

De jaarlijkse ALV zal dit jaar gehouden worden op 25 september. U ontvangt begin september de uitnodiging. Op de ALV zal door het bestuur een voorstel worden gedaan om het speeltempo te veranderen naar 1 uur en 40 minuten per persoon per partij met een increment van 10 seconde per zet.

De eerste speelronde is op 4 september.

Volgend seizoen gaat een ommekeer betekenen voor het regionale wedstrijdschaak. Op de laatste ledenvergadering van de SGS is namelijk niet alleen de scheiding der competities bevestigd (KNSB vs SGS) bevestigd, maar ook de vereniging der competities (SGS, OSBO en SBO). Van deze vereniging der regionale competities was al langer sprake, maar de laatste maanden is er achter de realisatie ervan duidelijk flink tempo gezet.

Ø Promotieklassen verdwijnen en teams in de promotieklassen mogen zich aanmelden voor de 4e klasse KNSB.