Blog posts

Met het behalen van het kampioenschap van de SOS-competitie kan Schaakvereniging Rivierenland er bijna niet meer onderuit: Rivierenland schrijft zich in voor de 4e klasse van de KNSB-competitie. Alhoewel er sinds vorig seizoen een scheiding der competities is ingesteld tussen de regionale en landelijke competities met als gevolg dat er geen promotie- en degradatieregeling meer bestaat tussen beide competities, gaat Rivierenland toch deelnemen aan de landelijke competitie.

De afgelopen twee maanden is het bestuur naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe speellocatie.
    Aan de hand van een programma van eisen zijn een kleine twintig potentiële zalen aan een stevige inspectie onderworpen en willen we de conclusies met u delen.

Daarom bent u van harte uitgenodigd voor de:

Ledenraadpleging gehouden op 14 mei 2019 in de Prinsenhof.
    Aanvangsttijd is 20:00u
    Verwachtte eindtijd uiterlijk 20:30u (interne competitie komt niet te vervallen)

De laatste competitie wedstrijd tegen Moira DomToren 3 was een speciale wedstrijd.

Bij verlies zou degradatie mogelijk zijn, maar het werd uiteindelijk een hele verrassing……..

Dinsdagavond is niet de vaste speelavond van Moira en je moet altijd maar afwachten met wie ze komen. Typerend voor de wedstrijden tegen deze vereniging is dat de uitspelende partij meestal verliest.

Na het afwikkelen van de formaliteiten werden de klokken in gang gezet.

In de hoofdklasse C van de SOS-competitie kan Rivierenland 1 kampioen worden door minimaal gelijkspel te halen tegen Wageningen 1.
    U bent allen van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.

Het adres is:
    Voorzieningenhart ’t Hert
    Thijmstraat 40
    6531 CS Nijmegen
    Let op: in verband met sluiting van het gebouw wordt er stip om 19:30 begonnen.

Het 1e team moest vrijdag 22 maart in de voorlaatste ronde van de SOS competitie de Waal over om het in Druten op te nemen tegen KTC. Een raar gevoel, omdat vrijwel alle speler van ons 1e team in de KNSB competitie voor KTC spelen. Een soort broedermoord was dus aanstaande….

Ik ging naar Bommel om de brug te zien.....het fraaie gedicht van Martinus Nijhoff.

"De overzijden die elkaar leken te vermijden " zaten op maandag 7 januari tegenover elkaar.

Het derde team met invallers, een aangepaste opstelling, maar super gemotiveerd. We hebben uiteindelijk de brug geslecht en langs donkere weggetjes en de smalle dijk kwamen we  in het clubhuis aan.

De runners up, Rob W en Joost namen plaats aan de eerste borden, zo werd de brug met de overkant geslagen....

Sinds een paar maanden is de AVG van toepassing. Dit betekent een versterking van uw privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Dus ook voor Schaakvereniging Rivierenland.
    Voor ieder lid van Schaakvereniging Rivierenland is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke persoonsgegevens de schaakvereniging beschikt over hem of haar.