Blog posts

Het 14e Rivierenland Open Rapidtoernooi wordt gehouden op:
    Zaterdag 3 maart 2018 ( spelers dienen uiterlijk 9:45 aanwezig te zijn )
    Speellokatie: partycentrum De Prinsenhof, De Bijen 1, 4116 GG, Buren (Gld)

Inschrijven kan via een van de twee onderstaande mogelijkheden:
    1. Een mail te sturen naar fri@obcnet.nl ( tel. 06–10482817 ) onder vermelding van uw eventuele KNSB rating en schaakclub.
    2. Het opgaveformulier in the vullen dat u vind op de website.

De confrontatie in Zeist was er een van uitersten. Rivierenland alles gewonnen en Zeist een paar lelijke zeperds opgelopen.

Als teamleider weet je dat dit doorwerkt tussen de oren van de spelers. Bij de een sluipt gemakzucht onder de huid en bij Zeist wordt het nu of nooit.

Illustratief was het verloop van de partij van Paul, een verkeerde afwikkeling kostte een pion en een kwaliteit en nadien ontstond, een altijd vervelende discussie, over het aanraken van een stuk wat niet de voorkeur had om gezet te worden... We noteerden hier onze eerste nul.

Voor de verandering trokken wij op een maandag zuidwaarts, over de rivier, over die bekende brug van dat beroemde gedicht van Nijhof.
    Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
    Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
    die elkaar vroeger schenen te vermijden,
    worden weer buren. Een minuut of tien
    dat ik daar lag, in 't gras, mijn thee gedronken,
    mijn hoofd vol van het landschap, wijd en zijd -
    laat mij daar midden uit oneindigheid
    een stem vernemen dat mijn oren klonken.

Bij onze vierde wedstrijd, de eerste in het nieuwe jaar, troffen we Trio 1 aan de andere kant van het bord. Ik ken aardig wat verenigingen in de SGS, maar deze sympathieke Utrechters trof ik voor het eerst.

Altijd wel even spannend, maar we hebben scorend vermogen genoeg achter de borden en ik had er wel vertrouwen in. Na de indeling zag ik  dat enkele borden, met name Jos en Arian een zware kluif hadden.

Vanaf ronde 16 (16 januari) kunt u worden ingedeeld tegen een tegenstander waartegen u al eerder heeft gespeeld. De kleuren zullen zijn verwisseld.

Rob Disselhoff heeft aangegeven weer mee te willen spelen in de interne competitie. Om Rob en alle spelers lager in de competitie tegemoet te komen, is ervoor gekozen om Rob niet onderaan te laten beginnen en is aan Rob ongeveer 500 punten toegekend.

Onze laatste wedstrijd in 2017 was tegen Lekstroom 4. Blakend van het zelfvertrouwen staken we van wal. Als Rivierenland en Lekstroom tegen elkaar spelen kun je verwachten dat het een natte kliederboel wordt. Spetterende partijen en onverwachte stromingen; voor elk wat wils... Als je dan ook de pech hebt dat het hoogwater is, weten we als Rivierenlanders dat je de dijk in de gaten moet houden.