Blog posts

Van mijn collega Freek begreep ik al dat er in het "Huis aan de werf" iets loos is. Op deze locatie zijn de Rode Loper en Utrecht Oud Zuylen gehuisvest en samen is dit meer dan tweehonderd jaar clubgeschiedenis. Dit is een enorm krachtenveld zult u wel begrijpen.

Ons tweede team mazzelde verleden week naar de winst en gerenommeerde spelers faalden...aangesloten op elektronische borden en doorgelust naar het onbegrensde internet; dit vraagt om moeilijkheden!

Op woensdagavond (wat in mijn beleving geen schaakavond is) vertrok het tweede, op volle oorlogssterkte, richting de binnenstad van Utrecht. Volop parkeergelegenheid voor de deur van het speellokaal als je bereid bent de kas van het Utrechtse gemeentebestuur flink te spekken. Ik heb het even opgeteld, maar dat kostte het team bijna 43 euro voor een avondje schaken. Daar kon je toch aardig wat biertjes voor kopen in het “Huis aan de Werf’. Afijn, we kwamen niet om te zuipen, maar om te schaken tegen De Rode Loper 3.

Op dinsdag 21 november speelde Rivierenland 1 de derde externe wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond er een uitwedstrijd tegen Zeist 1 op het programma. We waren, op Hamoun na, allen al bekend met deze gezellige en gastvrije club, met een aantal van hun spelers én met hun prachtige speellocatie met veel te kleine toiletruimtes.

De eerste wedstrijd van het seizoen viel gelijk met een wedstrijd van het 1e team. Dit geeft altijd een prettige sfeer in de zaal en vol goede moed waren we klaar voor Woerden 1.

Afgelopen seizoen was dit team te sterk voor ons en mijn oude aantekeningen van deze wedstrijd gaven me wel wat hoop op een paar bordpunten.

Met Paul als kopman startten de partijen en de laatkomers van Woerden schoven aan. In een prima schaakambiance tikten de klokken en ik genoot in stilte.

Op de meeste pc's en laptops worden oudere webbrowsers automatisch bijgewerkt en kan dit artikel voor kennisgeving worden aangenomen.
    (Het is aan te raden om de automatische updates van webbrowsers altijd aan te zetten, of het nu om internet explorer, edge , chrome, safari of firefox gaat.)

Ongeveer elke maand wordt het programma (drupal), dat gebruikt wordt om deze website te creëren, vervangen door een nieuwere versie.
    In oudere versies zitten vaak nog bugs of mogelijkheden voor hackers om zich toegang tot de site te verschaffen.

Op dinsdag 31 oktober speelde Rivierenland 1 de tweede wedstrijd van het seizoen, een thuiswedstrijd tegen Oud Zuylen Utrecht 3, opnieuw een sterke tegenstander. Na onze nederlaag tegen Moira Domtoren 1 was dit volgens teamcaptain Rudy Veenhoff het moment om ons te revancheren.

Wedstrijdverslag Kijk Uit 1 - Rivierenland 2

Op dinsdag 10 oktober speelde het 2e team een uitwedstrijd tegen Kijk Uit 1 in Oudewater.

Ons 2e team is afgelopen jaar gedegradeerd en de doelstelling is om dit jaar weer te promoveren. Kijk Uit 1 heeft echter dezelfde doelstelling en schijnt ook een van de sterkere teams uit de poule te zijn. Gelukkig heeft Rivierenland dit seizoen een supersterk team – en dat was te merken!

Op de dag des onheils speelde Rivierenland 1 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen de gevreesde Utrechters van Moira Domtoren 1. We vertrokken vol goede moed, in een nieuwe samenstelling, naar onze tegenstanders. De teamcaptain had een opstelling gekozen met de sterkeren met de witte stukken aan de oneven borden en de schlemielen met de zwarte stukken aan de even borden.

De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 5 september om 20:00 in de Prinsenhof. De stukken volgen t.z.t.. Willen degenen die in bezit zijn van een wisselbeker deze weer inleveren?
    De eerste speelronde is op 12 september.
    Per komend seizoen zal de functie van wedstrijdleider extern vrijkomen. Het bestuur zal de heer Friesen voordragen om de functie komend seizoen te gaan vervullen. Friesen heeft vorig seizoen de cursus Scheidsrechter 1 van de KNSB gevolgd en succesvol afgerond. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich aanmelden bij onze secretaris.