beheer's blog

Op woensdagmiddag 22 januari streden in totaal streden 26 teams om de wisselbeker van het Burgerweeshuistoernooi. Dit toernooi wordt door de schaakvereniging Rivierenland georganiseerd voor teams van de lagere scholen in de regio. De stichting Burgerweeshuis Tiel trad voor de 12e maal als sponsor op. Het was een geslaagd en vooral heel spannend toernooi, met aan het begin van de slotronde maar liefst vijf koplopers. Uiteindelijk werd de beker gewonnen door het 1e team van de Rehobothschool met vijf punten uit zes rondes. Tweede werd het 2e team van de Hoge Hof, met 4½ punt.

Op woensdag 22 januari wordt in Tiel weer het traditionele schoolschaaktoernooi gehouden.
    Mede mogelijk gemaakt door het Burgerweeshuis Tiel en schaakvereniging Rivierenland.
    Aanvang 13.30 uur. Het toernooi wordt ditmaal gehouden in de Floriant school in Tiel.
    Circa 110 jongens en meisjes van zo'n twintig scholen strijden voor mooie bekers en vaantjes.
    Er is ook een stand met ervaren schaakleerlingen van schaakvereniging Rivierenland aanwezig, om de kinderen enthousiast te maken over de toegevoegde waarde van schaaklessen.

SCHAAKLESSEN BEGINNEN WEER
    De schaaklessen voor de jeugd vanaf 6 jaar bij schaakclub Rivierenland
    beginnen weer op
    dinsdag 2 december.
    De lessen worden op
    dinsdagavonden van 19.00-20.00 uur gegeven door ervaren
    schaaktrainers van de club aan de hand van de Stappenmethode van de
    schaakbond. De lessen beginnen met een half uur theorie. Aansluitend
    wordt een Interne competitie gespeld.
    Ook kan worden meegedaan aan de Externe competitie.
    De kinderen hoeven niet meteen lid te worden maar kunnen eerst eens

SCHAAKJEUGD RIVIERENLAND WEER BEGONNEN
    Het schaakseizoen 2019-2020 is voor de jeugd van Rivierenland weer begonnen. De lessen worden op dinsdagavonden van 19.00-20.30 uur gegeven door ervaren schaaktrainers.
    Aansluitend op de trainingen wordt een Interne competitie gespeld.
    Ook kan worden meegedaan aan de Externe competitie.
    Aanmelden kan bij Jeugdleider Dirk van Zetten via dvanzetten@hotmail.com of telefonisch op 06-28955371 of 0344-601462.
    Lokatie:

Afgelopen dinsdag was de eerste clubavond op de nieuwe locatie 'Dorpshuis Tricht'.
    De weg er naar toe kronkelde een stuk meer dan naar Buren, maar de locatie zag er goed uit.
    Het was verfrissend te merken dat het bestuur de clubavond, met dynamiek in de programmering, aantrekkelijker wil maken.
    Het zal best zo zijn dat een paar ideeën wat bijgesteld moeten worden en misschien zal er een punt sneuvelen maar dat is niet het punt. Pas na uitproberen weet je hoe goed een nieuw idee is.
    Ik ben dan ook heel benieuwd naar het komende club-jaar.

Met pijn in het hart, neemt Schaakvereniging Rivierenland na meer dan 10 jaar afscheid van de Prinsenhof in Buren.

Reden om beheerster Carla op de laatste clubavond namens de leden een mooie bos bloemen aan te bieden uit handen van voorzitter Arian van Weerden. Arian bedankte Carla  voor de goede diensten en gastvrijheid.