beheer's blog

Ingediend door beheer op vr, 02/21/2020 - 08:11

Op de clubavond van 3 maart 2020 om 20:00u wordt er voor de 4e keer een thema-avond georganiseerd. Deze keer neemt onze talentrijke jonge schaker Arthur Maters ons mee in hoe zijn Jeugdtraining bij de KNSB in het werk gaat. Wat zijn de belangrijkste dingen die leert en wat is er leuk en minder leuk aan. Natuurlijk laat Arthur ook een aantal schaaktechnische dingen zien die hij met deze jeugdtrainingen heeft opgestoken. Algemene principes en vuistregels in midden- of eindspel.

Ingediend door beheer op wo, 01/22/2020 - 20:38

Op woensdagmiddag 22 januari streden in totaal streden 26 teams om de wisselbeker van het Burgerweeshuistoernooi. Dit toernooi wordt door de schaakvereniging Rivierenland georganiseerd voor teams van de lagere scholen in de regio. De stichting Burgerweeshuis Tiel trad voor de 12e maal als sponsor op. Het was een geslaagd en vooral heel spannend toernooi, met aan het begin van de slotronde maar liefst vijf koplopers. Uiteindelijk werd de beker gewonnen door het 1e team van de Rehobothschool met vijf punten uit zes rondes. Tweede werd het 2e team van de Hoge Hof, met 4½ punt.

Ingediend door beheer op di, 01/21/2020 - 13:43

Op woensdag 22 januari wordt in Tiel weer het traditionele schoolschaaktoernooi gehouden.
    Mede mogelijk gemaakt door het Burgerweeshuis Tiel en schaakvereniging Rivierenland.
    Aanvang 13.30 uur. Het toernooi wordt ditmaal gehouden in de Floriant school in Tiel.
    Circa 110 jongens en meisjes van zo'n twintig scholen strijden voor mooie bekers en vaantjes.
    Er is ook een stand met ervaren schaakleerlingen van schaakvereniging Rivierenland aanwezig, om de kinderen enthousiast te maken over de toegevoegde waarde van schaaklessen.

Ingediend door beheer op wo, 11/27/2019 - 12:35

SCHAAKLESSEN BEGINNEN WEER
    De schaaklessen voor de jeugd vanaf 6 jaar bij schaakclub Rivierenland
    beginnen weer op
    dinsdag 2 december.
    De lessen worden op
    dinsdagavonden van 19.00-20.00 uur gegeven door ervaren
    schaaktrainers van de club aan de hand van de Stappenmethode van de
    schaakbond. De lessen beginnen met een half uur theorie. Aansluitend
    wordt een Interne competitie gespeld.
    Ook kan worden meegedaan aan de Externe competitie.
    De kinderen hoeven niet meteen lid te worden maar kunnen eerst eens

Ingediend door beheer op do, 09/26/2019 - 20:41

SCHAAKJEUGD RIVIERENLAND WEER BEGONNEN
    Het schaakseizoen 2019-2020 is voor de jeugd van Rivierenland weer begonnen. De lessen worden op dinsdagavonden van 19.00-20.30 uur gegeven door ervaren schaaktrainers.
    Aansluitend op de trainingen wordt een Interne competitie gespeld.
    Ook kan worden meegedaan aan de Externe competitie.
    Aanmelden kan bij Jeugdleider Dirk van Zetten via dvanzetten@hotmail.com of telefonisch op 06-28955371 of 0344-601462.
    Lokatie: