beheer's blog

Ingediend door beheer op do, 11/19/2020 - 20:40

Beste schakers,
    Door de versoepeling van de regels rond het coronavirus die het kabinet afgelopen dinsdag heeft afgekondigd, kan vanaf komende dinsdag (24 november) de interne competitie weer hervat worden.
    Er kan op anderhalve meter afstand met een scherm ertussen worden geschaakt. Bij bewegingen binnen het Dorpshuis dient u een mondkapje te dragen. Verder dient u de gebruikelijke coronamaatregelen in acht te nemen.

Hopelijk tot komende dinsdag.
    Namens het bestuur,
    Aat Liefbroer

Ingediend door beheer op do, 11/12/2020 - 23:05

Beste leden,

Als gevolg van de aanscherping van het coronabeleid door de overheid zullen de schaakavonden van 10 en 17 november komen te vervallen. We hopen dat het kabinet volgende week bekend maakt dat we de interne competitie op 24 november weer kunnen hervatten.

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Aat Liefbroer

Ingediend door beheer op zo, 10/18/2020 - 14:18

Beste schaakvrienden,

De aanscherping van de regels zoals die afgelopen dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd, hebben ook gevolgen voor onze interne competitie op dinsdagavonden. De KNSB heeft de regels aangescherpt en ook is er de afgelopen week intensief contact geweest met het bestuur van het Dorpshuis. Dit heeft tot de volgende besluiten geleid:

Ingediend door beheer op vr, 02/21/2020 - 08:11

Op de clubavond van 3 maart 2020 om 20:00u wordt er voor de 4e keer een thema-avond georganiseerd. Deze keer neemt onze talentrijke jonge schaker Arthur Maters ons mee in hoe zijn Jeugdtraining bij de KNSB in het werk gaat. Wat zijn de belangrijkste dingen die leert en wat is er leuk en minder leuk aan. Natuurlijk laat Arthur ook een aantal schaaktechnische dingen zien die hij met deze jeugdtrainingen heeft opgestoken. Algemene principes en vuistregels in midden- of eindspel.

Ingediend door beheer op wo, 01/22/2020 - 20:38

Op woensdagmiddag 22 januari streden in totaal streden 26 teams om de wisselbeker van het Burgerweeshuistoernooi. Dit toernooi wordt door de schaakvereniging Rivierenland georganiseerd voor teams van de lagere scholen in de regio. De stichting Burgerweeshuis Tiel trad voor de 12e maal als sponsor op. Het was een geslaagd en vooral heel spannend toernooi, met aan het begin van de slotronde maar liefst vijf koplopers. Uiteindelijk werd de beker gewonnen door het 1e team van de Rehobothschool met vijf punten uit zes rondes. Tweede werd het 2e team van de Hoge Hof, met 4½ punt.

Ingediend door beheer op di, 01/21/2020 - 13:43

Op woensdag 22 januari wordt in Tiel weer het traditionele schoolschaaktoernooi gehouden.
    Mede mogelijk gemaakt door het Burgerweeshuis Tiel en schaakvereniging Rivierenland.
    Aanvang 13.30 uur. Het toernooi wordt ditmaal gehouden in de Floriant school in Tiel.
    Circa 110 jongens en meisjes van zo'n twintig scholen strijden voor mooie bekers en vaantjes.
    Er is ook een stand met ervaren schaakleerlingen van schaakvereniging Rivierenland aanwezig, om de kinderen enthousiast te maken over de toegevoegde waarde van schaaklessen.