Rivierenland 1's blog

Het 1e team moest vrijdag 22 maart in de voorlaatste ronde van de SOS competitie de Waal over om het in Druten op te nemen tegen KTC. Een raar gevoel, omdat vrijwel alle speler van ons 1e team in de KNSB competitie voor KTC spelen. Een soort broedermoord was dus aanstaande….

Op dinsdag 21 november speelde Rivierenland 1 de derde externe wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond er een uitwedstrijd tegen Zeist 1 op het programma. We waren, op Hamoun na, allen al bekend met deze gezellige en gastvrije club, met een aantal van hun spelers én met hun prachtige speellocatie met veel te kleine toiletruimtes.

Op dinsdag 31 oktober speelde Rivierenland 1 de tweede wedstrijd van het seizoen, een thuiswedstrijd tegen Oud Zuylen Utrecht 3, opnieuw een sterke tegenstander. Na onze nederlaag tegen Moira Domtoren 1 was dit volgens teamcaptain Rudy Veenhoff het moment om ons te revancheren.

Op de dag des onheils speelde Rivierenland 1 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen de gevreesde Utrechters van Moira Domtoren 1. We vertrokken vol goede moed, in een nieuwe samenstelling, naar onze tegenstanders. De teamcaptain had een opstelling gekozen met de sterkeren met de witte stukken aan de oneven borden en de schlemielen met de zwarte stukken aan de even borden.

Gisterenavond stond het cruciale treffen met de Rode Loper 1 op het programma. Beide clubs stonden bovenaan met 12 matchpunten en slechts 1 bordpunt verschil. Het beloofde een spannende avond te worden en dat werd het ook.

Door de jeugdtraining was ik wat later op de club en ik had mijn jas nog niet uit of het stond al 1-1. Jasper stond al snel een stuk voor en had ook nog prettige zetten als Pb6 en Df2. De situatie was al snel hopeloos voor zijn tegenstander, die dan ook opgaf.

Van de partij van Tim moet ik helaas zeggen dat ik er geen zet van gezien heb.