Rivierenland 3's blog

De confrontatie in Zeist was er een van uitersten. Rivierenland alles gewonnen en Zeist een paar lelijke zeperds opgelopen.

Als teamleider weet je dat dit doorwerkt tussen de oren van de spelers. Bij de een sluipt gemakzucht onder de huid en bij Zeist wordt het nu of nooit.

Illustratief was het verloop van de partij van Paul, een verkeerde afwikkeling kostte een pion en een kwaliteit en nadien ontstond, een altijd vervelende discussie, over het aanraken van een stuk wat niet de voorkeur had om gezet te worden... We noteerden hier onze eerste nul.

Bij onze vierde wedstrijd, de eerste in het nieuwe jaar, troffen we Trio 1 aan de andere kant van het bord. Ik ken aardig wat verenigingen in de SGS, maar deze sympathieke Utrechters trof ik voor het eerst.

Altijd wel even spannend, maar we hebben scorend vermogen genoeg achter de borden en ik had er wel vertrouwen in. Na de indeling zag ik  dat enkele borden, met name Jos en Arian een zware kluif hadden.

Onze laatste wedstrijd in 2017 was tegen Lekstroom 4. Blakend van het zelfvertrouwen staken we van wal. Als Rivierenland en Lekstroom tegen elkaar spelen kun je verwachten dat het een natte kliederboel wordt. Spetterende partijen en onverwachte stromingen; voor elk wat wils... Als je dan ook de pech hebt dat het hoogwater is, weten we als Rivierenlanders dat je de dijk in de gaten moet houden.

Van mijn collega Freek begreep ik al dat er in het "Huis aan de werf" iets loos is. Op deze locatie zijn de Rode Loper en Utrecht Oud Zuylen gehuisvest en samen is dit meer dan tweehonderd jaar clubgeschiedenis. Dit is een enorm krachtenveld zult u wel begrijpen.

Ons tweede team mazzelde verleden week naar de winst en gerenommeerde spelers faalden...aangesloten op elektronische borden en doorgelust naar het onbegrensde internet; dit vraagt om moeilijkheden!

De eerste wedstrijd van het seizoen viel gelijk met een wedstrijd van het 1e team. Dit geeft altijd een prettige sfeer in de zaal en vol goede moed waren we klaar voor Woerden 1.

Afgelopen seizoen was dit team te sterk voor ons en mijn oude aantekeningen van deze wedstrijd gaven me wel wat hoop op een paar bordpunten.

Met Paul als kopman startten de partijen en de laatkomers van Woerden schoven aan. In een prima schaakambiance tikten de klokken en ik genoot in stilte.

Woerden 1 is een vreemde eend in de bijt van de 2e klasse.
    Enkele jaren geleden speelde dit team nog in de promotieklasse en dat het een zware opgaaf zou worden om hier een puntje tegen te scoren was wel  te verwachten.
    Arthur nam het voortouw om bij de gevestigde orde eens flink aan de deur te kloppen.

Sv Rivierenland 3 -- Moira Domtoren 4

Met Moira Domtoren hebben we de afgelopen jaren altijd veel te stellen gehad.

Van het 5e team wisten we maar spaarzaam te winnen en het 4e team bleek de vorige keer een maatje te groot.

Laat in de middag melde Jack af. Ondanks deze afmelding had ik een goed gevoel bij deze wedstrijd. Per slot van rekening spelen we met gemotiveerde spelers die gewend zijn om tot het uiterste te gaan.