Rudy Veenhoff's blog

De jaarlijkse ALV zal dit jaar gehouden worden op 25 september. U ontvangt begin september de uitnodiging. Op de ALV zal door het bestuur een voorstel worden gedaan om het speeltempo te veranderen naar 1 uur en 40 minuten per persoon per partij met een increment van 10 seconde per zet.

De eerste speelronde is op 4 september.

Volgend seizoen gaat een ommekeer betekenen voor het regionale wedstrijdschaak. Op de laatste ledenvergadering van de SGS is namelijk niet alleen de scheiding der competities bevestigd (KNSB vs SGS) bevestigd, maar ook de vereniging der competities (SGS, OSBO en SBO). Van deze vereniging der regionale competities was al langer sprake, maar de laatste maanden is er achter de realisatie ervan duidelijk flink tempo gezet.

Ø Promotieklassen verdwijnen en teams in de promotieklassen mogen zich aanmelden voor de 4e klasse KNSB.

Het 14e Rivierenland Open Rapidtoernooi wordt gehouden op:
    Zaterdag 3 maart 2018 ( spelers dienen uiterlijk 9:45 aanwezig te zijn )
    Speellokatie: partycentrum De Prinsenhof, De Bijen 1, 4116 GG, Buren (Gld)

Inschrijven kan via een van de twee onderstaande mogelijkheden:
    1. Een mail te sturen naar fri@obcnet.nl ( tel. 06–10482817 ) onder vermelding van uw eventuele KNSB rating en schaakclub.
    2. Het opgaveformulier in the vullen dat u vind op de website.

Vanaf ronde 16 (16 januari) kunt u worden ingedeeld tegen een tegenstander waartegen u al eerder heeft gespeeld. De kleuren zullen zijn verwisseld.

Rob Disselhoff heeft aangegeven weer mee te willen spelen in de interne competitie. Om Rob en alle spelers lager in de competitie tegemoet te komen, is ervoor gekozen om Rob niet onderaan te laten beginnen en is aan Rob ongeveer 500 punten toegekend.

De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 5 september om 20:00 in de Prinsenhof. De stukken volgen t.z.t.. Willen degenen die in bezit zijn van een wisselbeker deze weer inleveren?
    De eerste speelronde is op 12 september.
    Per komend seizoen zal de functie van wedstrijdleider extern vrijkomen. Het bestuur zal de heer Friesen voordragen om de functie komend seizoen te gaan vervullen. Friesen heeft vorig seizoen de cursus Scheidsrechter 1 van de KNSB gevolgd en succesvol afgerond. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich aanmelden bij onze secretaris.

Op 13 juni zal Arif Telaku een deel van zijn schilderijen presenteren bij schaakvereniging Rivierenland. De uit Kosovo afkomstig kunstenaar schildert over uiteenlopende onderwerpen zoals het schaakspel, maar ook over de tragische gebeurtenissen in zijn land van herkomst. Kenmerkend voor veel werken is de enorme emotie die het weet los te weken bij de toeschouwer.
    Kom deze unieke beleving zelf ervaren!

Tijdens de laatste ledenvergadering van de SGS werd onder andere gesproken over de invoering van een 4e klasse KNSB. Dit artikel probeert u kort te informeren wat de huidige stand van zaken is wat betreft de 4e klasse en wat dit voor gevolgen heeft voor SV Rivierenland. Onderstaande is een passage van het voorstel Scheiding der Competities, zoals aan mij geschreven door de SGS.

Met 16 matchpunten op zak is het 1e erin geslaagd om promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Alhoewel De Rode Loper 1 theoretisch nog poulewinnaar kan worden in de eerste klasse B is Rivierenland op matchpunten niet meer in te halen door de nummers 2 en 3 van de eerste klasse A. Vanwege de versterkte promotieregeling (hier te vinden: http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=3070) betekent dit dat Rivierenland in het slechtste geval promoveert als beste nummer 2. Na lange tijd van afwezigheid is Rivierenland terug op het hoogste strijdtoneel van de SGS en we zijn er meer dan klaar voor.