Rudy Veenhoff's blog

Met het behalen van het kampioenschap van de SOS-competitie kan Schaakvereniging Rivierenland er bijna niet meer onderuit: Rivierenland schrijft zich in voor de 4e klasse van de KNSB-competitie. Alhoewel er sinds vorig seizoen een scheiding der competities is ingesteld tussen de regionale en landelijke competities met als gevolg dat er geen promotie- en degradatieregeling meer bestaat tussen beide competities, gaat Rivierenland toch deelnemen aan de landelijke competitie.

De afgelopen twee maanden is het bestuur naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe speellocatie.
    Aan de hand van een programma van eisen zijn een kleine twintig potentiële zalen aan een stevige inspectie onderworpen en willen we de conclusies met u delen.

Daarom bent u van harte uitgenodigd voor de:

Ledenraadpleging gehouden op 14 mei 2019 in de Prinsenhof.
    Aanvangsttijd is 20:00u
    Verwachtte eindtijd uiterlijk 20:30u (interne competitie komt niet te vervallen)

In de hoofdklasse C van de SOS-competitie kan Rivierenland 1 kampioen worden door minimaal gelijkspel te halen tegen Wageningen 1.
    U bent allen van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.

Het adres is:
    Voorzieningenhart ’t Hert
    Thijmstraat 40
    6531 CS Nijmegen
    Let op: in verband met sluiting van het gebouw wordt er stip om 19:30 begonnen.

Sinds een paar maanden is de AVG van toepassing. Dit betekent een versterking van uw privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Dus ook voor Schaakvereniging Rivierenland.
    Voor ieder lid van Schaakvereniging Rivierenland is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke persoonsgegevens de schaakvereniging beschikt over hem of haar.

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen voor Rivierenland en dit wordt gelijk duidelijk als men alleen al de teamsamenstelling van het vlaggenschip bekijkt. Sinds haar oprichting wist de club nog nooit zo'n sterk achttal op de been te brengen.

De jaarlijkse ALV zal dit jaar gehouden worden op 25 september. U ontvangt begin september de uitnodiging. Op de ALV zal door het bestuur een voorstel worden gedaan om het speeltempo te veranderen naar 1 uur en 40 minuten per persoon per partij met een increment van 10 seconde per zet.

De eerste speelronde is op 4 september.

Volgend seizoen gaat een ommekeer betekenen voor het regionale wedstrijdschaak. Op de laatste ledenvergadering van de SGS is namelijk niet alleen de scheiding der competities bevestigd (KNSB vs SGS) bevestigd, maar ook de vereniging der competities (SGS, OSBO en SBO). Van deze vereniging der regionale competities was al langer sprake, maar de laatste maanden is er achter de realisatie ervan duidelijk flink tempo gezet.

Ø Promotieklassen verdwijnen en teams in de promotieklassen mogen zich aanmelden voor de 4e klasse KNSB.