Rudy Veenhoff's blog

Ingediend door Rudy Veenhoff op za, 08/29/2020 - 23:04

Op 8 september zal de eerste ronde van de najaarscompetitie plaatsvinden.
    Op de avond zelf is er een speciaal corona protocol van kracht. Deze heeft u
    per e-mail van ons ontvangen. Voor het schaken geldt, conform de regels van de KNSB, dat schakers tijdens hun partij geen anderhalve meter afstand van elkaar hoeven te houden. Verder geldt de anderhalve meter afstand wel. Ook zijn de volgende regels van toepassing:

Ingediend door Rudy Veenhoff op do, 03/12/2020 - 21:46

Beste clubgenoot,

In verband met het coronavirus heeft SV Rivierenland besloten om alle interne activiteiten in de maand maart af te gelasten voor zowel de jeugd als de senioren. UPDATE: verlengd t/m 28 april.
    Externe wedstrijden zullen worden verplaatst naar een geschiktere datum. Als er een geschiktere datum gevonden is, zullen we u hierover tijdig informeren.

Concreet komen hiermee de volgende activiteiten te vervallen op de genoemde datum:

Senioren:

Ingediend door Rudy Veenhoff op do, 10/10/2019 - 07:32

Kleurverdeling

Op de eerste speelronde wordt de kleurverdeling bepaald aan de hand van loting. De eerstgenoemde teams hebben dan wit of zwart aan bord 1, waarna het alterneert voor de lagere borden. Hierna staat de kleurverdeling vast voor de volgende ronde (zie speelschema).

Het eerstgenoemde team heeft wit aan bord 1.

Vaste Opstelling

In de Betuwe Olympiade is het niet mogelijk om van bordvolgorde te veranderen. Dit betekent dat de nummers 1 van ieder team tegen elkaar uitkomen, evenals de nummers 2, etc..

Ingediend door Rudy Veenhoff op do, 10/03/2019 - 08:45

De Betuwe Olympiade is een nieuw initiatief van SV Rivierenland. Vier à vijf teams van vier personen gaan met elkaar de strijd aan.

Systeem

Round-Robin in teamverband. De deelnemers worden onderverdeeld in teams van vier, waarbij de teams van ongeveer gelijke sterkte zullen zijn (op basis van de gemiddelde KNSB-rating).

Speeltempo

1 uur p.p.p.p. + 10 seconde per zet.

Speeldata

Ronde 1: 15 oktober 2019
    Ronde 2: 19 november 2019
    Ronde 3: 17 december 2019

Ingediend door Rudy Veenhoff op ma, 09/23/2019 - 13:40

De speeldata voor de SOS-competitie 2019-2020 is gepubliceerd en dus is de interne wedstrijdleider aan het plannen geslagen om ook de agenda van SV Rivierenland in te vullen. De speeldata voor de interne competitie, Betuwe Olympiade, Betuwe Cup en het Trichter Open is vanaf nu te vinden op de agenda van deze site.

Het eerste evenement op de agenda is de Betuwe Olympiade op 15 oktober aanstaande.
    Voor meer informatie zie de speciale pagina: Betuwe Olympiade.

Ingediend door Rudy Veenhoff op ma, 05/20/2019 - 08:03

Met het behalen van het kampioenschap van de SOS-competitie kan Schaakvereniging Rivierenland er bijna niet meer onderuit: Rivierenland schrijft zich in voor de 4e klasse van de KNSB-competitie. Alhoewel er sinds vorig seizoen een scheiding der competities is ingesteld tussen de regionale en landelijke competities met als gevolg dat er geen promotie- en degradatieregeling meer bestaat tussen beide competities, gaat Rivierenland toch deelnemen aan de landelijke competitie.

Ingediend door Rudy Veenhoff op zo, 04/28/2019 - 10:41

De afgelopen twee maanden is het bestuur naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe speellocatie.
    Aan de hand van een programma van eisen zijn een kleine twintig potentiële zalen aan een stevige inspectie onderworpen en willen we de conclusies met u delen.

Daarom bent u van harte uitgenodigd voor de:

Ledenraadpleging gehouden op 14 mei 2019 in de Prinsenhof.
    Aanvangsttijd is 20:00u
    Verwachtte eindtijd uiterlijk 20:30u (interne competitie komt niet te vervallen)

Ingediend door Rudy Veenhoff op zo, 04/07/2019 - 12:58

In de hoofdklasse C van de SOS-competitie kan Rivierenland 1 kampioen worden door minimaal gelijkspel te halen tegen Wageningen 1.
    U bent allen van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.

Het adres is:
    Voorzieningenhart ’t Hert
    Thijmstraat 40
    6531 CS Nijmegen
    Let op: in verband met sluiting van het gebouw wordt er stip om 19:30 begonnen.

Ingediend door Rudy Veenhoff op ma, 12/17/2018 - 12:42

Sinds een paar maanden is de AVG van toepassing. Dit betekent een versterking van uw privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Dus ook voor Schaakvereniging Rivierenland.
    Voor ieder lid van Schaakvereniging Rivierenland is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke persoonsgegevens de schaakvereniging beschikt over hem of haar.