Rudy Veenhoff's blog

De Algemene Ledenvergadering zal plaatsvinden op dinsdag 5 september om 20:00 in de Prinsenhof. De stukken volgen t.z.t.. Willen degenen die in bezit zijn van een wisselbeker deze weer inleveren?
    De eerste speelronde is op 12 september.
    Per komend seizoen zal de functie van wedstrijdleider extern vrijkomen. Het bestuur zal de heer Friesen voordragen om de functie komend seizoen te gaan vervullen. Friesen heeft vorig seizoen de cursus Scheidsrechter 1 van de KNSB gevolgd en succesvol afgerond. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich aanmelden bij onze secretaris.

Op 13 juni zal Arif Telaku een deel van zijn schilderijen presenteren bij schaakvereniging Rivierenland. De uit Kosovo afkomstig kunstenaar schildert over uiteenlopende onderwerpen zoals het schaakspel, maar ook over de tragische gebeurtenissen in zijn land van herkomst. Kenmerkend voor veel werken is de enorme emotie die het weet los te weken bij de toeschouwer.
    Kom deze unieke beleving zelf ervaren!

Tijdens de laatste ledenvergadering van de SGS werd onder andere gesproken over de invoering van een 4e klasse KNSB. Dit artikel probeert u kort te informeren wat de huidige stand van zaken is wat betreft de 4e klasse en wat dit voor gevolgen heeft voor SV Rivierenland. Onderstaande is een passage van het voorstel Scheiding der Competities, zoals aan mij geschreven door de SGS.

Met 16 matchpunten op zak is het 1e erin geslaagd om promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Alhoewel De Rode Loper 1 theoretisch nog poulewinnaar kan worden in de eerste klasse B is Rivierenland op matchpunten niet meer in te halen door de nummers 2 en 3 van de eerste klasse A. Vanwege de versterkte promotieregeling (hier te vinden: http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=3070) betekent dit dat Rivierenland in het slechtste geval promoveert als beste nummer 2. Na lange tijd van afwezigheid is Rivierenland terug op het hoogste strijdtoneel van de SGS en we zijn er meer dan klaar voor.

Het toernooi in Acquoy viel dit jaar ten prooi aan Evert. Rudy werd 2e en Jeroen werd 2e in groep 2.
    Omdat het toernooi dit jaar op dezelfde dag viel als een KNSB-ronde waren de echte topspelers dit jaar afwezig.
    Ook de Acquoyenaren waren blij dat de winnaar dit keer iemand uit dezelfde gemeente was.

Zie ook het artikel in nieuwsblad Geldermalsen: