NIEUWSBRIEF MEI

 

Beste leden,

 

Bij dezen de nieuwsbrief van mei. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen weken en wat staat er op de planning:

 

KNSB ratinglijst.

De KNSB ratinglijst van 1 mei is reeds verschenen en is gepubliceerd op deze website:

https://www.schaken.nl/rating

De grootste stijgers van onze vereniging zijn dit keer Aat Liefbroer, Jorge Garcia en Tim Kortekaas.

 

NK snelschaken voor clubteams.

Het NK snelschaken voor clubteams vindt dit jaar opnieuw plaats in het denksportcentrum van schaakclub En Passant in Bunschoten-Spakenburg en namelijk op zaterdag 18 mei. Nieuw is dit keer dat er in 3 groepen wordt gespeeld in plaats van in 2 groepen. De opzet is als vanouds: per viertal speelt men plusminus 15 wedstrijden -dubbelrondig, 5 minuten p.p. dus 30 partijtjes op 1 dag. Lijkt het u leuk om samen met 3 andere clubgenoten voor Rivierenland deel te nemen aan dit mooie toernooi? Dan kunt u zich via de website van En Passant hiervoor opgeven:

http://www.schaakclubenpassant.nl/content.php?id=94

 

Rivierenland 1 kampioen van Hoofdklasse C.

Zoals reeds eerder is vermeld is Rivierenland 1 kampioen geworden van de sterke hoofdklasse C. Met maar liefst 2 matchpunten voorsprong op de nummer 2 -en 3 heeft het achttal een prachtig competitieseizoen gedraaid en zijn visitekaartje afgeven in de sterke hoofdklasse van de kersverse SOS-competitie.

Voor het 3e team zit de externe competitie er dit jaar ook weer op. Zij speelden dit jaar in de 2e klasse, poule 2C en sloten het seizoen af met een mooie zege op Moira Domtoren 3. Hiermee zijn de heren van dit achttal op een nette 3e plaats geëindigd.

Het 2e team heeft nog één ronde te gaan, namelijk op 24 mei een thuiswedstrijd tegen Oud Zuylen Utrecht 2. Zij staan nu op een 4e plaats in de 1e klasse, poule 1B, dus zij spelen de laatste ronde om des keizers baard.

 

Tot slot nog een mooi diagram: wit speelt en wint, houdt remise of geeft op. Wat zou u doen?

Diagram

 

nieuwsbriefsoort