SCHAKEN IN CORONATIJDEN

Ingediend door beheer op di, 09/15/2020 - 11:12
Tuinschaak en Indoor 1,5 meter schaken

SCHAKEN IN CORONATIJDEN

Door het Coronavirus kwamen in maart alle schaakactiviteiten van SV Rivierenland onmiddellijk tot stilstand. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en spoedig werd gestart met een on-line competitie. Niet zo gezellig volgens sommigen en af en toe gooide een haperende internet verbinding roet in het eten. On-line rokeren bleek ook een hele kunde.
Toen het weer het toeliet gaven we ons over aan het fenomeen TUINSCHAAK. Zie foto’s 1 en 2. Bij één van onze leden met een riante tuin werden tafels op grote afstand geplaatst en zaten de spelers op meer dan 1,5 meter afstand schuin tegenover elkaar met ieder een eigen bord en schaakboeken hun partij te spelen. Wel moest je de zet van je tegenstander ook uitvoeren op je eigen bord en ook diens klok (en je eigen klok) indrukken. Dat laatste liep wel eens fout, want vroeger of later bleken de klokken niet meer gelijk te lopen.
In september is indoor de competitie weer gestart en voegen we het KNSB- en NOC*NSF-protocol. Dus weer met 1,5 meter afstand, ontsmettingsmiddelen en het toestaan van mondkapjes. We zaten op ruime afstand van de tegenstander, maar nu ‘naast’ elkaar (nou ja) en met nog maar één klok tussen de schakers in. (Zie foto’s 3 en 4) Niet zo’n gezellige opstelling, maar geen tijdverschillen meer en weer 100% schaakbeleving.
Het kan dus weer! Als je geen klachten heb kun je gerust naar de clubavond komen. Natuurlijk maakt ieder zijn eigen afweging. Maar kan dus wel!

Arian van Weerden
Voorzitter SV Rivierenland