NIEUWSBRIEF JUNI 2018

Beste leden,

Bij dezen alweer de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen weken en wat staat er op de planning:

Massakamp:

Dinsdagavond 29 mei was de Prinsenhof het strijdtoneel van een heuse massakamp. De nabijgelegen schaakgenootschappen Koningswaal uit Beuningen en Tornado uit Druten staken deze regenachtige avond de Waal over om gebroederlijk te strijden tegen de barbaarse Batavieren van Rivierenland. Uiteindelijk bleek het leger van Koningswaal-Tornado net een maatje te sterk, want na een lang en hevig vuistgevecht ging Koningswaal-Tornado er met de winst vandoor. Hier onder ziet u de gedetailleerde uitslag:

Rivierenland                         Koningswaal-Tornado

Kadir Arslan

totaal

Externe competitie:

De drie externe teams hebben het dit jaar uitstekend gedaan! Het 1e team heeft zich weten te handhaven in de zeer sterke promotieklasse van de SGS. Eventjes zaten de heren in de degradatiezone, maar daar hebben ze zich snel weer uit weten te vechten en het 8-tal eindigde uiteindelijk op een nette 4e plaats.

Het 2e team is opnieuw kampioen geworden. Met 1 machtpunt voorsprong op de nummer 2 zijn ze op de 1e plaats geëindigd in de 2e klasse SGS. Een uitstekende prestatie!

Het 3e team kwam helaas net te kort om ook kampioen te worden in de 2e klasse, maar eindigde uiteindelijk op een prachtige 2e plaats. De slotronde verloor het 8-tal helaas van de poule winnaar: Moira Domtoren 3.

Interne competitie:

De interne competitie is dit jaar net niet gewonnen door Wim Kruimer, want daar leek het lange tijd wel op. Ook niet door de clubkampioen van afgelopen jaar, Rudy Veenhoff, maar door niemand minder dan Evert Aalten.

Betuwe Cup:

De Betuwe Cup is dit jaar gewonnen door Rudy Veenhoff. Met een monsterscore van 11 uit 12 en een TPR van 2180 wist hij de rest van het deelnemersveld -en de winnaar van afgelopen jaar, Hemmo Mulder, ruimschoots voor te blijven.

Jeugd:

Het jeugdteam van Rivierenland staat op dit moment nog op een prachtige 2e plaats in de 2e klasse, categorie C en op 8 juni spelen de jongelingen onder leiding van Dirk van Zetten in Leusden de slotronde tegen koploper DBC C1. Hopelijk doet ons jeugdteam het beter tegen deze club want ons 1e seniorenteam lukte het afgelopen januari namelijk niet om van deze club te winnen.

Slotavond:

Op dinsdag 5 juni aanstaande vindt onze slotavond plaats. En dat wordt een hele mooi afsluiter van het schaakjaar. Voor de pauze zal Hans Bouwmeester ons op een lezing vergasten over de keuze van schaakopeningen. Hoe kies je een opening die bij je past? Ieder van ons wil natuurlijk het antwoord op juist die vraag weten…. En er is maar één manier om er achter te komen. Dus komt allen. Na de pauze zal Albert Sluiter ons meenemen naar de wondere wereld van het duiken, met mooie foto’s, filmpjes en wetenswaardigheden over deze ‘tweede’ hobby van Albert.

Afsluitende BBQ:

Drie weken geleden werd het 2e team van Rivierenland KAMPIOEN van klasse 2C van de SGS. Omdat dit de laatste keer is dat een team kampioen wordt in de SGS (vanaf volgend jaar is er een gezamenlijke competitie met OSBO en SBO), moet dat natuurlijk gevierd worden. Dus zijn alle leden van harte uitgenodigd op de SLOTBBQ. U heeft hier alleen een mail over ontvangen van onze penningmeester waarin staat hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Start nieuwe schaakseizoen:

Zoals hierboven al is vermeld zal de slotavond plaatsvinden op dinsdag 5 juni. Daarna nemen we allemaal even een korte vakantie en in september zullen we weer vol frisse moed aan een nieuw seizoen beginnen. Zodra de datum van de 1e speelronde en de ALV bekend is, zullen deze op de kalender van de website gepubliceerd worden. Houd de website dus goed in de gaten! Ik wens voor nu iedereen alvast een fijne zomer en een fijne vakantie toe.

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen