NIEUWSBRIEF OKTOBER

Beste leden,

Bij dezen de eerste nieuwsbrief van het seizoen. Wat staat er op de planning en wat is er gebeurd?

De ALV is geweest, de interne competitie is gestart en binnenkort starten ook de eerste rondes van de externe competitie. Op woensdag 10 oktober trapt het 3e team af met een uitwedstrijd tegen De Rode Loper 3 en op donderdag 11 oktober trapt het 2e team af met een uitwedstrijd tegen Paul Keres 2. Het 1e team zal pas op donderdag 18 oktober starten met hun 1e uitwedstrijd, namelijk in Veenendaal tegen Veenendaal 1.

Zoals u allen al weet zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd m.b.t. de externe competitie. Bij dezen nog een keer in het kort de belangrijkste punten:

De regionale bonden SGS, OSBO en SBO zijn samengevoegd tot één grote bond, de SOS-competitie. Dat staat voor SGS, OSBO, SBO maar als er later meerdere regionale bonden aansluiten dan zal het staan voor Samen Organiserende Schaakbonden. Dit houdt kortweg in: meerdere competitiepiramides in het grote gebied wat deze bonden bestrijkt: Gelderland, Utrecht, Overijssel en Flevoland met als insteek dat reisafstanden nooit langer zijn dan een uur maximaal voor een enkele reis met de auto. Daarnaast kunnen verenigingen vanaf heden ook ingedeeld worden tegen verenigingen uit andere, voorheen aangrenzende, onderbonden waar zij nooit eerder tegen werden ingedeeld.

Verder komt er een onafhankelijke 4 tallen competitie en is er uiteraard ook nog de beker. De SGS beker zal dit jaar nog de SGS beker zijn in de zelfde vorm als de jaren ervoor. Hoe de beker er in seizoen 2019-2020 uit zal zien is voor nu nog onbekend.

Daarnaast is de KNSB competitie losgekoppeld van de onderbond competitie en daardoor aan de onderkant uitgebreid met een 4e, 5e en 6e klasse. Verenigingen mogen vanaf heden teams aanmelden voor de KNSB competitie op zaterdagmiddag én voor de SOS competitie doordeweeks ’s avonds én voor de SOS 4 tallen competitie doordeweeks ’s avonds plus de SGS en/of KNSB beker. Schakers/verenigingen hebben vanaf heden dus de mogelijkheid om heel veel te schaken!

Wat betekent dit voor ons: dat betekent dat wij onze 3 teams hebben aangemeld voor de SOS 8 tallen competitie:

Rivierenland 1 is geplaatst in Hoofdklasse C (voorheen de promotieklasse).

Rivierenland 2 is geplaatst in 1e klasse B.

Rivierenland 3 is geplaatst in 2e klasse C.

De speelschema’s kunt u terug vinden op de huidige SGS website.

Verder hebben er wat veranderingen op bestuurlijk niveau binnen onze club plaatsgevonden: Ben Driessen heeft de voorzittershamer doorgeven aan Arian van Weerden en Tim Kortekaas heeft het stokje doorgegeven aan Rudy Veenhoff. Hierdoor ligt er dus een vacature voor de functie Wedstrijdleider Intern. Mocht u hier interesse in hebben, meld het dan even bij iemand van het bestuur. De vacature van de functie van Wedstrijdleider Extern ligt er ook, mocht iemand interesse in deze functie hebben, meld het dan even bij ondergetekende.

Verder maken we er als vanouds weer een mooi competitie jaar van!

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen