De Rode Loper is uitgerold..

Na een prachtig seizoen moest Rivierenland 3 weer zijn juiste balans in de opstelling vinden.

Het vertrek van Paul en Arif en het overlijden van Willem heeft een zware wissel getrokken op ons team. Gelukkig zijn er ook weer een paar nieuwe gezichten en deze avond maakten Rob  Wenink en Joost van Egmond hun debuut. Rene Meuwissen en Gerard Junge staan gelukkig in de startblokken voor de volgende wedstrijd en met de inbreng van Freek heeft ons team zeker de beste captains die je kunt wensen.

Toch viel het me niet mee een team te formeren en uiteindelijk heb ik besloten om met 7 man de strijd aan te gaan. Een review van de spelers van de Rode Loper gaf me wel een goed gevoel dat we niet kansloos waren. Een opstelling met het leeglaten van het 1e bord beloofde een spannende avond.

De wedstrijden begonnen evenwichtig en eigenlijk  kregen we nergens de overhand. Het werd hangen en wurgen en nergens spetterde het op de borden. Rob W. die naast me zat wist het eerste halfje op een knappe manier veilig te stellen. Misschien mist hij nog een beetje de scherpte in de aanval, maar het eindspel getuigde van mooi positiespel. Jos, wie anders, dreef zijn tegenstandster tot grote tijdnood en het vallen van de vlag was haar Waterloo.

Freek wist in een gelijkwaardige partij ook remise overeen te komen, maar wellicht had er meer in gezeten. Gelukkig maar, want zelf verrekende ik me en forceerde me zelf de nederlaag in. Een paar desperado offers brachten me niet wat ik ervan gedacht had. Bij Rob K rommelde het aan het bord. Er ontstond een discussie en er werd doorgespeeld. Rob wist uiteindelijk zijn voordeel in de lichte stukken om te zetten naar materiaal overwicht. Uiteindelijk eiste hij de winst op.

Joost debuteerde met een overwinning. Zijn positie en het pionnetje meer stelde zijn tegenstander voor een levensgroot dilemma, wat niet oplosbaar was. Alle ogen waren gericht op Arian, die lang met zijn tegenstander  worstelde. Een dame die instond en de tijd die genadeloos doortikte. De tegenstander moest doorspelen van zijn captain, maar speelde met de wanhoop in de ogen. Toen Arian vroeg "wil je hier nog voor spelen?" kwam de hand over de tafel.

De overwinning was een feit en ik was tevreden, maar de volgende keer liever met een achttal...…...

Albert