NIEUWSBRIEF NOVEMBER

Beste leden,

Bij dezen de nieuwsbrief van november:

Wat staat er op de planning en wat is er gebeurd?

Het SGS snelschaakkampioenschap voor clubteams staat op de kalender, namelijk op zaterdag 10 november in het denksportcentrum van En Passant in Bunschoten Spakenburg. De deadline voor het opgeven van een, of meerdere, teams is 7 november. Heeft u interesse om hier met 5 anderen aan deel te nemen? Geef het dan door aan mij en ik meld een team aan. Er staat ook een uitgebreidere vermelding op de homepage en op de SGS website.

De 3 externe teams hebben afgelopen maand hun eerste externe wedstrijd in de nieuwe SOS competitie gespeeld en ze vertrokken alle drie goed uit de startblokken:

• Rivierenland 1 speelt in Hoofdklasse C (voorheen de promotieklasse) en heeft de 1e ronde gewonnen met 5-3 van Veenendaal 1.
  • Rivierenland 2 speelt in 1e klasse B en heeft de 1e ronde gewonnen met 4,5-3,5 van Paul Keres 2.
  • Rivierenland 3 speelt in 2e klasse C en heeft de 1e ronde gewonnen met 5-3 van UCS De Rode Loper 3.

De eerste wedstrijden waren 3 uitwedstrijden. Nu volgen er 3 thuiswedstrijden waarvan 2 wedstrijden tegelijk op dezelfde avond gespeeld worden.

1. Op dinsdag 6 november speelt Rivierenland 2 een thuiswedstrijd tegen SK Vegtlust 1.
  2. Op dinsdag 13 november speelt Rivierenland 1 een thuiswedstrijd tegen Bennekomse SV 1 en speelt Rivierenland 3 een thuiswedstrijd tegen SV TRIO 1.

Dit beloven dus 2 spannende avonden te worden! Iedere Rivierenlander is van harte welkom om te komen kijken, om zelf een partijtje te spelen of om de spelers aan te moedigen.

Tot slot: de ratinglijst van 1 november is reeds verschenen en is te vinden op de website Schaken.nl:  https://schaken.nl/rating/knsbrating/knsb-rating

De grootste stijgers van onze vereniging zijn dit keer ondergetekende en Wim Kruimer.

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen