Rivierenland 3 thuis...... Tegen Trio 1 en Lekstroom 2

Met Rene en Gerard in de gelederen speelde het 3e tegen Trio 1.

Een tegenstander die we verleden jaar nog met 51/2 -2 1/2 naar huis stuurden.

Dit jaar ging het anders, op de topborden ging het mis en deze lijn trok zich door. 

Jos en Albert wisten het volle punt te scoren en Gerard en Rob Wenink wikkelden af naar een halfje.

Echter de drie verlies partijen waren niet meer te compenseren en zo werd het 3-5. 

Daarom maakte eenieder zich op voor de krachtmeting tegen Lekstroom 2. Lekstroom was het enige team dat afgelopen seizoen ons 2e tot een remise dwong. Alle zeilen werden bijgezet. Het werd een spannende avond en na een remise van Arian en Rene leek het de goede kant op te gaan. Na het verlies van Rob W, na een afgeslagen remise aanbod en het verlies van Rob K leek het de verkeerde kant op te gaan. Joost wist in een stabiele partij de punten te delen.

Met drie partijen aan de gang manoeuvreerde ik me in een verloren stelling. Een stukverlies zonder compensatie leek de genadeslag. Gelukkig had ik nog wel de tegenwoordigheid van geest om te zien dat ik een sterke pionnen structuur had.

Mijn tegenstander werd tot een ruil gedwongen en remise was het hoogst haalbare. Met een blauw oog noteerde ik dit halfje.

Freek wist inmiddels zijn tegenstander te verschalken en bracht de stand op 3-4.

Jos had in tegenstelling wat we van hem gewend zijn een erg open stelling. In een razend spannende barrage maakte Jos wellicht een verkeerde torenruil. Toch wist Jos het spel te keren, een alles vernietigende dame zet op a2 bracht zijn tegenstander tot wanhoop en de winst lag voor het grijpen. Zijn tegenstander zag het ook en  4-4 was een mooi resultaat.

Een mooi resultaat.