NIEUWSBRIEF DECEMBER

Beste leden,

Bij dezen de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. Wat staat er op de planning en wat is er allemaal gebeurd?

De 1e ronde van de SGS bekercompetitie is verspeeld -en in tegenstelling tot de laatste jaren is het bekerteam van Rivierenland dit keer niet meteen de eerste ronde uitgeschakeld. Het viertal boekte namelijk een zeer nette overwinning op het bekerteam van BSG 1. De volgende tegenstander wordt de winnaar van ZZC 1 – Zeist 1. Over ZZC 1 gesproken: zij hebben korte metten gemaakt met ons 2e team in de SOS 8-tallen competitie dus met dit schaakgenootschap hebben wij nog een rekening te verheffen.

Over de SOS 8-tallen competitie gesproken, hoe doen onze 3 teams het tot dusver?

Rivierenland 1 speelt in Hoofdklasse C en heeft tot nu toe alles gewonnen en staat met 6 matchpunten op de 1e plaats. Gisteravond trok het 8 tal ten strijde tegen SMB 1 uit Nijmegen, in Nijmegen. Voor de meeste onbekend terrein maar de motivatie was er daardoor niet minder om. Met veel vechtlust is het de heren uiteindelijk gelukt om 4,5 bordpunt te pakken en daarmee ook de winst, maar het was zeker niet gemakkelijk want pas aan het einde van de avond werd duidelijk welk team er met de buit vandoor ging.

Rivierenland 2 speelt in de eerste klasse, poule B en heeft 3 matchpunten gescoord. Het 8 tal staat daarmee op de 5e plaats. Rivierenland 3 speelt in de tweede klasse, poule D en heeft ook 3 matchpunten gescoord. Het 8 tal staat daarmee op de 4e plaats.

Deze maand spelen de teams geen externe wedstrijden meer maar in het nieuwe jaar staan er al meteen weer een paar mooie wedstrijden op het programma. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom om te komen kijken, mentale steun te bieden of om zelf een leuke partij te spelen.

• Maandag 7 januari: ZZC 2 – Rivierenland 3
  • Dinsdag 8 januari: Rivierenland 2 – UCS De Rode Loper 2