NIEUWSBRIEF JANUARI

 

 

Beste leden,

 

Bij dezen de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar.

Wat is er allemaal gebeurd en wat staat er op de planning:

 

De 2e ronde van de SGS beker competitie komt er aan en ditmaal mag ons viertal het opnemen tegen het viertal van ZZC Zuilichem in Zuilichem, inmiddels een gevreesde tegenstander!

 

Het 15e Rivierenland Open Rapidtoernooi staat gepland op zaterdag 2 maart en de inschrijving is inmiddels geopend. We hopen dit jaar weer op een goede opkomst om er weer een leuk en gezellig toernooi van te maken! U doet toch ook mee? U kunt zich aanmelden via de website of door mij rechtstreeks een E-mail te sturen. Meer informatie staat op de toernooiflyer op de website onder het kopje Toernooi 2019.

 

Het TATA STEEL CHESS toernooi in Wijk aan Zee is weer begonnen, namelijk op vrijdag 11 januari en loopt tot maandag 28 januari. Rivierenlander Rob Disselhoff heeft dit jaar opnieuw meegespeeld en hij is met één overwinning en twee remises op een keurige 2e plaats geëindigd in Weekeindvierkamp 4E. Rob: gefeliciteerd!

 

De drie externe teams van Rivierenland doen het buitengewoon goed in de nieuwe SOS competitie. Rivierenland 1 staat nog steeds aan kop in de sterke hoofdklasse C, Rivierenland 2 staat op de 5e plaats in eerste klasse B en Rivierenland 3 staat op de 3e plaats in tweede klasse C. Rivierenland 1 mag het dinsdag 15 januari op eigen boden opnemen tegen het eerste achttal van het Arnhemse Schaakgenootschap (ASV). Voor de meeste een onbekende tegenstander maar zeker niet de minste. Zoals u wellicht al weet mogen de teams in de SOS competitie ook spelers uit de KNSB competitie inzetten en daar wordt zeker gebruik van gemaakt. ASV speelt met maar liefst vijf teams in de KNSB competitie, waarvan hun eerste team in de 2e klasse KNSB uitkomt. ASV zal dus zeker gebruik maken van de mogelijkheid om hun topsteler mee naar Buren te nemen dus het beloofd een spannende avond te worden! Als u wilt komen kijken om onze spelers aan te moedigen of om te genieten van de mooie en spannende partijen onder het genot van een drankje dan bent u uiteraard van harte welkom.

 

Het jaarlijkse Burgerweeshuis toernooi voor de jeugd staat ook weer voor de deur en zal dit jaar gehouden worden op woensdag 30 januari (overdag). Mocht het u leuk lijken om te helpen/te assisteren dan horen we dat uiteraard graag. U mag zich dan melden bij Dirk van Zetten.

 

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen

nieuwsbriefsoort