ZZC 2 -- Rivierenland 3

Ik ging naar Bommel om de brug te zien.....het fraaie gedicht van Martinus Nijhoff.

"De overzijden die elkaar leken te vermijden " zaten op maandag 7 januari tegenover elkaar.

Het derde team met invallers, een aangepaste opstelling, maar super gemotiveerd. We hebben uiteindelijk de brug geslecht en langs donkere weggetjes en de smalle dijk kwamen we  in het clubhuis aan.

De runners up, Rob W en Joost namen plaats aan de eerste borden, zo werd de brug met de overkant geslagen....

Het zag er lang naar uit dat het een evenwichtige avond zou worden. Jos die beter stond kreeg onverwacht een dame achter de palen en dit kostte hem de winst. Freek die tegen de nestor van ZZC speelde ontkwam ook niet aan een remise. De ZZC schaker heeft hier patent op en Freek was niet bij machte om deze spiraal te doorbreken.

Verder bleef het spannend. Rob W op het eerste bord had bij ZZC nog iets recht te zetten en dat bleek uit zijn spel. Nagenoeg foutloos drukte Rob prachtig door en wist zijn debuut op het 1e bord te verzilveren met een vol punt. Sjappo.

Joost leek een voordeeltje te hebben in de vorm van een kwaliteit, maar de onevenwichtige stelling werkte in zijn nadeel en helaas leverde dat een nul op.

Hans schaakt gewoon geruisloos, rustig, doordacht en zeker wist hij de partij binnen te hengelen.

Rob K. had enkele mooie zetten in het middenspel en langzaam maar zeker maakte hij de partij eigen, om deze op fraaie wijze met veel overmacht te winnen.

Gerard leek voor een snelle winst te gaan en trakteerde zijn tegenstander snel op een dubbel pion op c6. De stelling van zwart was direct ontwricht en zwart kwam er niet meer boven op. Het remise aanbod werd van de hand gewezen en werkelijk met een ijzersterke loper en 2 vrijpionnen. wist Gerard net iets sneller te promoveren en de volle winst te grijpen.

Zelf had ik een lastige avond sterk aanvallend spel van wit en een verdediging die alleen maar te verdedigen was. Zolang de tegenstander niet in de buurt van je koning komt kan hij geen mat geven. Een dubbele vork leek de sleutel naar het succes en mijn tegenstander ging ten onder door zijn eigen gretigheid.

Zo kwam de 2--6 overwinning tot stand, een uitstekende prestatie en een mooie start van het nieuwe jaar.

Op 5 februari komt de koploper DBC2 op bezoek. In deze vorm hoeven we niet bang voor te zijn.

 

Albert