Het kan altijd 2 kanten op........

De laatste competitie wedstrijd tegen Moira DomToren 3 was een speciale wedstrijd.

Bij verlies zou degradatie mogelijk zijn, maar het werd uiteindelijk een hele verrassing……..

Dinsdagavond is niet de vaste speelavond van Moira en je moet altijd maar afwachten met wie ze komen. Typerend voor de wedstrijden tegen deze vereniging is dat de uitspelende partij meestal verliest.

Na het afwikkelen van de formaliteiten werden de klokken in gang gezet.

Ik had en goed gevoel en wist dat de punten op de laatste borden gehaald konden worden. De schrik zat er daarom direct in toen Hans een vergiftigde pion ruimde. Na een aftrekschaakje kwam zijn dame in te staan en na 6 zetten noteerde ik de eerste nul voor Rivierenland. Iets wat ik niet gewend ben van mijn trouwe Compaan .

Mijn tegenstander startte uiterst defensief en dat weet je al dat je zelf de wedstrijd moet maken, hetgeen me die avond slecht lukte.

Rene voelde de situatie goed aan en wist met overmacht zijn tegenstander snel tot capitulatie te dwingen. Een belangrijke equalizer en we waren weer in business om het zo maar te zeggen.

Een rondje langs de borden leerde me dat we eigenlijk nergens slecht stonden en er waren ook geen signalen dat we een partij dreigden te verliezen.

Joost en Gerard behaalden beide een mooie overwinning en dat bracht de stand op 3-1.

Freek, Jos, Arian en ondergetekende zaten meer aan de vechtborden. Het was moeilijk om winst aan deze borden te voorspellen, maar de partijen gingen lang gelijk op. Arian kreeg na een 2e aanbod zijn remise verzilverd en voor Freek was een gelijkspel ook een mooie afspiegeling van de partij.

Jos knokte door tot het einde maar met alle materiaal rond de centrumvelden was remise onvermijdbaar en de winst werd zeker gesteld.

Mijn grootste tegenstander was ik zelf en het ontbrak me aan dynamisch spel.  250 rating punten meer als je tegenstander, welke inmiddels in de Desperado modus stond en niet kunnen winnen.

Een makkelijk verkregen pionnen voorsprong werd ook net zo makkelijk weer ingeleverd en dit was een signaal dat ik me moest herpakken.

Na overweging  wist ik wel dat ik een gewonnen stelling had, maar de slechte positie van mijn stukken nivelleerde dit.

Met nog 15 minuten op de klok besloot ik het anders aan te pakken. Niet direct op winst, maar positioneel de stelling op orde brengen om vervolgens de aanval in te zetten.

Mijn tegenstander begreep het en gaf van schrik een stuk weg.

5½ - 2½ een mooie uitslag en het leverde ons de derde plaats op…….

Als we het seizoen evalueren kan ik wel stellen dat we best of de rest geworden zijn.

DBC was een maatje te groot en in Zeist hadden we wederom een complete offday tegen een team dat sterker is als wij.

Verder iedereen bedankt voor zijn inzet en zijn goede zetten..

Albert