NIEUWSBRIEF JUNI

Beste leden,

Bij dezen de nieuwsbrief van juni. Wat is er allemaal gebeurd en wat staat er op de planning?

SLOTRONDE RIVIERENLAND 2

Het 2e team heeft op vrijdag 24 mei de slotronde van de externe competitie gespeeld. Het was een gezamenlijke slotronde met alle teams van poule 1A, 1B en hoofdklasse A in het clubgebouw van DBC in De Bilt. Het 2e team speelde een wedstrijd tegen Oud Zuylen Utrecht en wist dit team met 6-2 te verslaan. Hierdoor eindigde het achttal van Rivierenland op de 5e plaats in de 1e klasse A en zat ook voor dit team het externe competitieseizoen er weer op. Voor een uitgebreid verslag van deze mooie avond verwijs ik u naar het wedstrijdverslag op de homepage van deze website.

KAMPIOENS BBQ

Het 1e team is kampioen geworden in de SOS-competitie, hoofdklasse C. Daarom bent u van alle uitgenodigd om op 14 juni te komen barbecueën. De BBQ wordt gehouden bij Albert. De aanvangstijd/inloop is 19.30 uur.

KNSB TEAM RIVIERENLAND SEIZOEN 2019-2020

Per komend seizoen zal Rivierenland met een team deelnemen in de KNSB competitie, 4e klasse. Rudy Veenhoff zal optreden als teamcaptain. Mocht het u leuk lijken om als basisspeler/invaller mee te spelen met dit team, dan kunt u dit aangeven bij Rudy Veenhoff. De KNSB competitie speelt 9 rondes op zaterdagmiddag, aanvangstijd 13.00 uur tot einde wedstrijd. Het speeltempo is ook iets anders dan u gewend bent in de SOS/SGS competitie (langer en een groter increment). Dit is vooral gunstig voor de spelers die geregeld in tijdnood verkeren.

INTERNE COMPETITIE

De interne competitie zit er weer op voor dit seizoen. Als hoogste zijn dit keer geëindigd: Evert Aalten met maar liefst 1929,9 punten op de 1e plaats. Rudy Veenhoff met 1813,2 punten op de 2e plaats en Hemmo Mulder met 1492,9 punten op de 3e plaats.

Volgend seizoen spelen we in het dorpshuis Tricht in Tricht. Op de website zal t.z.t. een melding verschijnen wanneer het nieuwe seizoen zal starten.

Tot slot nog een mooi diagram:

Wit speelt en wint:

DIAGRAM

De oplossing van het vorige diagram was: wit speelt Pg2!! Dat leidt namelijk naar mat in 4 (zetdwang) of naar een gewonnen stelling.

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen