Schoolschaaktoernooi woensdag 22 Januari

Ingediend door beheer op di, 01/21/2020 - 13:43

Op woensdag 22 januari wordt in Tiel weer het traditionele schoolschaaktoernooi gehouden.
Mede mogelijk gemaakt door het Burgerweeshuis Tiel en schaakvereniging Rivierenland.
Aanvang 13.30 uur. Het toernooi wordt ditmaal gehouden in de Floriant school in Tiel.
Circa 110 jongens en meisjes van zo'n twintig scholen strijden voor mooie bekers en vaantjes.
Er is ook een stand met ervaren schaakleerlingen van schaakvereniging Rivierenland aanwezig, om de kinderen enthousiast te maken over de toegevoegde waarde van schaaklessen.
De kinderen leren vooruit denken en concentreren.
Dit is belangrijk voor schaken, maar komt ook goed van pas in de persoonlijke ontwikkeling.
"Een schaakdraak doet nooit zomaar een zet, maar weet wat te doen en heeft altijd een plan paraat!
" Meer info: schaakdraak.nl of mail Dirk van Zetten via dvanzetten@hotmail.com.