Hoopvolle nederlagen.

Inmiddels blijkt uit de ranglijst dat voor het tweede team de zwaarste wedstrijden in de eerste helft van de competitie zijn ingepland. Na de zware nederlaag tegen Lekstroom 1 volgde de uitwedstrijd tegen Doorn-Driebergen 1. Een team waar we vorig seizoen nog met 6-2 van verloren. We hadden bovendien twee invallers nodig, wat een onmogelijke klus bleek te zijn om die te vinden. Na circa 15 clubgenoten benaderd te hebben was alleen Hans Ruis in de gelegenheid om mee te doen. Dat betekende dus met een 1-0 achterstand beginnen. Niet leuk, maar het leek wel of de spelers daardoor onbevangen aan hun partij begonnen tegen opponenten die in de meeste gevallen over 150 tot 250 hogere Elo ratings beschikten, wat het spel van ons alleen maar ten goede kwam. Hans Ruis schaakte misschien wel één van zijn allerbeste partijen. Met zijn twee torens zette hij de koning klem en zegevierde. Jeroen Brandsma profiteerde van de tijdnood van zijn tegenstander en won eveneens fraai. En met de remises van Henk, Ben en Freek kwamen we toch nog op 3,5 punten. Met de wetenschap dat er in sommige partijen meer in had gezeten was het eindresultaat daardoor zelfs een tikkeltje frustrerend.