Sv Rivierenland 3 -- Moira Domtoren 4

Sv Rivierenland 3 -- Moira Domtoren 4     

          

Met Moira Domtoren hebben we de afgelopen jaren altijd veel te stellen gehad.

Van het 5e team wisten we maar spaarzaam te winnen en het 4e team bleek de vorige keer een maatje te groot.

Laat in de middag melde Jack af. Ondanks deze afmelding had ik een goed gevoel bij deze wedstrijd. Per slot van rekening spelen we met gemotiveerde spelers die gewend zijn om tot het uiterste te gaan.

De topborden met Arjan, Arthur Jos en Arif kregen de meeste tegenstand. Arian en Jos moesten hun meerdere erkennen, maar onze witspelers hadden hun avond wel.

Athur debuteerde op het 2e bord en stond snel met een open centrum. Het duurde even voor de stukken op de juiste plek stonden, maar de druk werd flink opgevoerd en na het vallen van de C pion ging het snel. Een puike prestatie en ik zie veel vorderingen in zijn spel.

Aan de staart stond Bert onder druk, Menno en Rob winsten de betere stellingen te verzilveren.

Op het moment dat ik zelf dacht toe te slaan kreeg ik een dame op c4 en die bezorgde me veel last. Nu was de partij vrij scherp en ik merkte wel dat mijn tegenstander schoonheidsfoutjes begon te maken. Een vorkje kostte hem een dame zonder compensatie en daarna stortte het in.

Met een 4-3 was de barrage voor Arif. In het eindspel is hij toch het meest in zijn element en met enkele onconventionele zetten zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been.

Een erg belangrijke 5-3 overwinning en een geweldige schaakavond.

Albert