Rivierenland 3 - Woerden 1

Woerden 1 is een vreemde eend in de bijt van de 2e klasse.
Enkele jaren geleden speelde dit team nog in de promotieklasse en dat het een zware opgaaf zou worden om hier een puntje tegen te scoren was wel  te verwachten.
Arthur nam het voortouw om bij de gevestigde orde eens flink aan de deur te kloppen.
Een stukoffer werd opgevolgd met de  jacht op de koning. Deze werd werkelijk het hele bord overgejaagd en ik zag Henk de Heer af en toe wel heel bedenkelijk kijken. Dat hij uiteindelijk eeuwig schaak kon afdwingen had meer te maken met het iets te opportunistische spel van Arthur.
Arif had zonder meer het beste van het spel en teleurstellend gaf hij de partij uit handen door een verkeerde oog-hand- coördinatie, waardoor de dame op het verkeerde veld belandde.
Jos en Ben hadden het beiden lastig. Veel gemanoeuvreer achter de palen met een gecombineerd loper, toren spel bij Ben. De koning kwam echter in het gedrang en de zwarte loper kon zijn mooie lijn niet houden.
Arian liet zich verleiden om de dame ver op te spelen. Het werd dringen op de a,b en c-lijn en er werden veel stukken bij gehaald. Toen de rook opgetrokken was bij de b-lijn trok Arian aan het kortste eind.
Rob Kaptein hield zijn stelling mooi gesloten en zijn tegenstander ging hierin mee. De partij leverde een remise op. Zelf verzuimde ik in de opening direct toe te slaan. Mijn tegenstander ontsnapte aan een desastreuze inslag en loperruil op f2. Daarna corrigeerde de partij zich naar een remisestelling en het was erg zuur dat ik de winst door een slordigheidje uit handen gaf.
Menno schreef het slotakkoord en in de laatste seconden wist hij het netjes op remise te houden.
Een forse nederlaag van 1 ½ – 6 ½  en jammer dat we op een paar borden de punten niet hebben gepakt die binnen handbereik waren.

Albert