Nieuwsbrief februari/maart

RIvierenland Open Rapid 2017 nadert!

Op zaterdag 4 maart is het weer zover: het jaarlijkse rapid-toernooi van Rivierenland wordt gehouden in de Prinsenhof te Buren. Mocht U zich nog niet hebben opgegeven, dat kan via een mail naar rivierenland-open@hotmail.com, onder vermelding van ELO. De deuren gaan open om half tien, en het toernooi begint  om tien uur. Rond vijf uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Er zijn zoals elk jaar weer leuke prijzen te winnen!

Rivierenland 1 wint alles in klasse 1B

Met mathematische precisie heeft Rivierenland 1 al zijn wedstrijden gewonnen tot nu toe. Op 1 bordpunt achterstand op De Rode Loper 1, zijn de Rivierenlanders nog steeds niet uit hun promotiedromen ontwaakt. Topscorer is opvallend genoeg Aat Liefbroer, die vorig jaar nog in het tweede opereerde.

Rivierenland 2 moet alle zeilen bijzetten

Alles verliezen is niet leuk. En het is over het algemeen ook niet bevorderlijk voor de plaats in de rangorde. Rivierenland 2 moet echt een keer gaan winnen, en wel tegen Hoogland 2 komende dinsdag. Als dat niet lukt is het vrijwel zeker gedaan met de 1e klasse voor R2.

Rivierenland 3

Het derde team is geen hoogvlieger, maar handhaaft zich solide in de tweede klasse.

Riviertal 1

Rivierenland’s enige viertal heeft het zwaar dit jaar. Met drie nederlagen op rij staat de gezelligheidsschakers zo goed als onderaan. En dat terwijl ze vorig jaar op een haar na kampioen werden!

Interne competitie na 21 ronden: een strijd om plaats drie

Nu de interne competitie in oude glorie is hersteld, en er geen knock-out-fase zal volgen, neemt deze bekende contouren aan. Al ronden lang staat Rudy Veenhoff op plaats één, op de voet gevolgd door aartsrivaal Evert “Anatoly” Aalten.
De echte strijd vindt dit jaar plaats net daaronder, om plaats 3. Op die plek is elke week een andere speler te vinden.

Schaakspullen Opruimen (herhaling)

Het is ons aller plicht de schaakstukken, borden en klokken zorgvuldig op te ruimen. Schakel de schaakklok altijd uit voordat hij in de doos verdwijnt! Het is ook erg belangrijk om klokken in de juiste dozen te stoppen.
Verder zijn de vakken in de schaakkast gelabeld: stukken en klokken horen niet door elkaar opgeborgen te worden. Mocht je een klok tegenkomen die nieuwe batterijen nodig heeft: meld het aan Dirk of stop de klok in de lade van de schaakkast.
Wij verzoeken iedereen mee te helpen onze materialen in orde te houden.

Als er extern gespeeld wordt, zijn de wedstrijdmaterialen alleen beschikbaar voor de externe partijen. Het is niet de bedoeling dat er borden en klokken uit de wedstrijdkast gebruikt worden voor reguliere partijen.

Het is ook zeker niet de bedoeling om de wedstrijdborden mee te nemen naar het café. Op die manier kan er wel eens een glas overheen gaan.
Na het voltooien van een externe partij graag de schaakstukken in beginpositie terugzetten en een ánder bord gebruiken voor analyse in het café.

Schaakopgave

Oplossing vorige keer: 1. Lxg7! fxg5 2. Txf8+ Dxf8 3. Lxf8 gxh4 4. Lxe7 en wit wint een stuk.
Nieuwe opgave: wit speelt en wint.

schaakprobleem