Niet gelukt

Niet gelukt

Woensdag 1 februari noopte ons af te reizen naar de binnenstad van Utrecht voor de cruciale wedstrijd tegen De Rode loper 2. Een leuk speellokaal, maar parkeren voor de deur is duur, vooral als je eerst een verkeerd kenteken invoert en dus twee keer moet afrekenen. Ik noem geen naam, het zal wel met de concentratie te maken gehad hebben, en ja, hij won later wel! Het aardige van het spelen bij DRL is dat de partijen op internet rechtstreeks zijn te volgen.

Inmiddels is wel duidelijk wie de zwakke broeders in onze competitie zijn (Hoogland 2, Oud Zuylen Utrecht 4, De Rode Loper 2 en wij), en spelen om degradatie te voorkomen. De Rode Loper had al een keer gewonnen (van OZU 4), maar wij nog niet dit seizoen. Daarom zou een overwinning tegen een degradatiekandidaat ons een eind op weg helpen voor behoud in de eerste klasse. Om die reden had ik invaller, maar ook topscorer Menno Visser, opgeroepen, en me zelf aanvankelijk op de reservelijst geplaatst. Helaas kon hij uiteindelijk niet meedoen en bleek dat ook Jorge moest afzeggen. Dat stelde ons voor een lastigere opgave, onze ratings liggen gemiddeld een stuk lager.

Ik had de normale opstelling wat aangepast, maar DRL had hun gebruikelijke eerste vier bordspelers op de borden 5 t/m 8 geplaatst, en vice versa. In de loop van de avond vertaalde het ratingverschil zich in punten voor de tegenstanders. Henk, Jeroen, Hans en Freek gingen strijdend ten onder met weinig kans op een beter resultaat. Ben en Arif speelden gedegen remises. Peter en René smaakten het zoet van de overwinning omdat zij wisten te profiteren van de onoplettendheid van hun tegenstanders. Zo worden zeges vaker gecreëerd, niettemin een knappe prestatie.

Freek

De Rode Loper 2 - Rivierenland 2

Den Braber, H  (1816)- Toby, Almer (1761)                             0-1*

Buys, Paul (1822)- Driessen, B (1684)                                    1/2-1/2*

Brandsma, P (1647) - Vermeulen, Jacco (1697)                      1-0*

Das, Peter (1729) - Telaku, A  (1758)                                      1/2-1/2*

Brandsma, J (1650)- Hoogakker, Peter (1812)                        0-1*

Heesen, Jos (1772)- Meuwissen, R (1626)                             0-1*

Veldmeijer, F (1664)- Regeling, Chris (1781)                          0-1*

Van Bergenhenegouwen, Victor (1766) - De Rooij, H (1689)  1-0