Mede-oprichter SV Rivierenland overleden

Tot onze grote spijt vernamen wij onlangs dat Dan Hortensius is overleden.

Dan Hortensius was instrumenteel in de fusie van schaakverenigingen de Vierkante Toren, Geldermalsen en Tiel. Als voorzitter van SV Geldermalsen zag hij al snel dat de drie verenigingen ieder apart geen toekomst hadden. In 2005 was het zover; de drie clubs fuseerden en werden een grote club met als speellokatie De Prinsenhof in het centraal gelegen Buren.

Dan speelde in het eerste team van Rivierenland en was Lid Van Verdienste. Dan was ook een verwoed bridger; hij speelde bij verschillende bridgeclubs in de regio en ook online. De laatste jaren schaakte hij wat minder en concentreerde zich helemaal op het bridge.

Een partij uit mijn archief, demonstratief voor het sterke spel van Dan Hortensius, verliep als volgt:

Bedankt voor alles Dan, we zullen je missen.

Rob Disselhoff

Ben-Dan
Ben Oude Brunink speelt tegen Dan Hortensius (1944-2017) tijdens het 10-jarig jubileumfeest van SV Rivierenland in 2015.