Grootmeesters Rivierenland zeker van promotie

Met 16 matchpunten op zak is het 1e erin geslaagd om promotie naar de promotieklasse af te dwingen. Alhoewel De Rode Loper 1 theoretisch nog poulewinnaar kan worden in de eerste klasse B is Rivierenland op matchpunten niet meer in te halen door de nummers 2 en 3 van de eerste klasse A. Vanwege de versterkte promotieregeling (hier te vinden: http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=3070) betekent dit dat Rivierenland in het slechtste geval promoveert als beste nummer 2. Na lange tijd van afwezigheid is Rivierenland terug op het hoogste strijdtoneel van de SGS en we zijn er meer dan klaar voor. De laatste wedstrijd is op donderdag 18 mei tegen Houten in het Stedelijk Gymnasium in Utrecht en ik nodig iedere Rivierenlander uit om te komen kijken. Alle tien teams uit de eerste klasse B spelen deze avond in ditzelfde gebouw de gezamenlijke slotronde. Terzijde, een week eerder op 11 mei spelen onze broeders van het tweede op dezelfde locatie om eerbehoud in de eerste klasse A tegen Oud-Zuylen Utrecht 4. Als ze winnen blijven ze in de eerste klasse. Ze liggen eruit.