Nieuwsbrief oktober 2017

Beste leden,

Bij dezen de eerste nieuwsbrief van het nieuwe seizoen.

Het nieuwe seizoen staat in het teken van verandering: een nieuwe website, nieuwe teamindelingen, nieuwe (dubbel)leden erbij en helaas ook het vertrek van een paar oud-leden.

Zoals u wellicht al vernomen heeft is IM Hans Bouwmeester lid geworden van onze vereniging. Hij zal het 1e team in de promotieklasse van de SGS gaan versterken. Daarnaast zijn er een paar leden van schaakclub Koningswaal, Mark Agterberg en Hamoun Habibi, en oudgediende Paul Willemsen (dubbel)lid geworden van onze vereniging.

Zij gaan onze externe teams versterken. Hamoun en Mark versterken Rivierenland 1, opnieuw onder leiding van Rudy Veenhoff. Paul versterkt het 3e team onder leiding van Albert Sluiter. Door de versterking van de drie teams wordt de lat hoog gelegd; het streven is dan ook team 1 en 2 te laten promoveren en team 3 op zijn minst in de middenmoot te laten eindigen!

Dit betekent echter ook dat sommige leden uit Rivierenland 1 overgeplaatst zullen worden naar Rivierenland 2 onder leiding van Freek Veldmeijer. Als het goed is heeft u allen van uw teamcaptain al vernomen in welk team u speelt, zo niet of heeft u hier vragen over dan mag u die aan mij richten.

Naast de externe competitie is de interne competitie net zo belangrijk, en het lijkt er op dat Gert Kampstra zijn winning-streak van afgelopen jaar voortzet. Hij staat immers al drie weken op de nummer-1-positie. Gert trapte het jaar af met een overwinning op regerend clubkampioen Rudy Veenhoff en de week erna bracht hij oud-clubkampioen Evert Aalten ten val. De ijzersterke Hemmo Mulder kwam tegen hem niet verder dan een mager halfje. Wie o wie zal Gert dit jaar een halt toe roepen?

Tot slot nog een mooi diagram om de hersens te laten kraken: Wit speelt en wint. Welke zet speelt u en wat is de juiste voortzetting?

schaakdiagram

Met vriendelijke groet,