Einde van de SGS-competitie

Volgend seizoen gaat een ommekeer betekenen voor het regionale wedstrijdschaak. Op de laatste ledenvergadering van de SGS is namelijk niet alleen de scheiding der competities bevestigd (KNSB vs SGS) bevestigd, maar ook de vereniging der competities (SGS, OSBO en SBO). Van deze vereniging der regionale competities was al langer sprake, maar de laatste maanden is er achter de realisatie ervan duidelijk flink tempo gezet.

Ø Promotieklassen verdwijnen en teams in de promotieklassen mogen zich aanmelden voor de 4e klasse KNSB.

Ø De OSBO (Oostelijke schaakbond), SGS en SBO (Schaakbond Overijssel) worden samengevoegd tot de SMN: Meerdere poules met bovenin meerdere hoofdklassen, 1e klasse, 2e klasse etc. piramides ingedeeld op regio zones.

Deze veranderingen zijn van invloed op ons het eerste team. Het eerste team heeft nu de mogelijkheid om in de 4e klasse KNSB te spelen of in de hoofdklasse SMN. De KNSB-competitie wordt op zaterdag gespeeld, terwijl de SMN op doordeweekse avonden is.
Onze overige teams zullen in de SMN-competitie gaan spelen.