Rivierenland Open Rapid 2017

Winst voor IM Mark van der Werf

Winnaar toernooi
Materiaalmeester Van Zetten overhandigt Internationaal Meester Van der Werf de kampioensbokaal.

Op 4 maart was De Prinsenhof in Buren het decor van een succesvol verlopen schaaktoernooi dat werd geïnitieerd door Schaakvereniging Rivierenland. Ruim 50 schakers gingen met elkaar de strijd aan in een Rapid-toernooi, dus met beperkte bedenktijd. Dit leverde boeiende en  hilarische taferelen op waarbij de uitslagen soms ronduit verrassend waren.

Ster  van de dag werd de uiteindelijke winnaar van de A-groep IM Mark van der Werf. Hij liet geen twijfel bestaan over zijn intenties. Hij reeg de ene overwinning aan de andere, en voor het ingaan van de laatste ronde was hij al verzekerd van de eindoverwinning. Hoogtepunt was zijn zege op Johan Wuijts, waarin hij twee volle stukken investeerde om de vijandelijke koning, in het centrum vastgehouden, te bestoken met lopers en opstomende pionnen! Een vol punt achter de winnaar eindigde Daniel Schenkeveld.

In groep B verrastte Gerard Junge door deze groep ex aequo met Marcel Lever te winnen. Junge, al jaren geleden overgestapt  naar het bridge, bleek na jarenlange afwezigheid van het schaakbord de kunst van het schaken niet te zijn verleerd. Lever en Junge bleven de sterk spelende Carlos Preuter een half punt voor!

In groep C wist Marcel Pulles voor de tweede keer op rij de titel binnen te slepen. Hij bleef met 6 uit 7 Ben van Ginkel een half punt voor.

Hoogst geëindigde "Rivierenlanders"  waren Wim Kruimer en Philippe Friesen, die beiden met een score van 50% een prima prestatie leverden.

Klik op deze link voor alle uitslagen

Klik op deze link om alle foto's te zien