Rivierenland 1 SGS Viertal's blog

  Ingediend door Rivierenland 1… op zo, 02/25/2018 - 11:22

  Voor de verandering trokken wij op een maandag zuidwaarts, over de rivier, over die bekende brug van dat beroemde gedicht van Nijhof.
  Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
  Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
  die elkaar vroeger schenen te vermijden,
  worden weer buren. Een minuut of tien
  dat ik daar lag, in 't gras, mijn thee gedronken,
  mijn hoofd vol van het landschap, wijd en zijd -
  laat mij daar midden uit oneindigheid
  een stem vernemen dat mijn oren klonken.

  Ingediend door Rivierenland 1… op ma, 11/27/2017 - 08:52

  Op woensdagavond (wat in mijn beleving geen schaakavond is) vertrok het tweede, op volle oorlogssterkte, richting de binnenstad van Utrecht. Volop parkeergelegenheid voor de deur van het speellokaal als je bereid bent de kas van het Utrechtse gemeentebestuur flink te spekken. Ik heb het even opgeteld, maar dat kostte het team bijna 43 euro voor een avondje schaken. Daar kon je toch aardig wat biertjes voor kopen in het “Huis aan de Werf’. Afijn, we kwamen niet om te zuipen, maar om te schaken tegen De Rode Loper 3.

  Ingediend door Rivierenland 1… op do, 10/26/2017 - 21:20

  Wedstrijdverslag Kijk Uit 1 - Rivierenland 2

   

  Op dinsdag 10 oktober speelde het 2e team een uitwedstrijd tegen Kijk Uit 1 in Oudewater. 

  Ons 2e team is afgelopen jaar gedegradeerd en de doelstelling is om dit jaar weer te promoveren. Kijk Uit 1 heeft echter dezelfde doelstelling en schijnt ook een van de sterkere teams uit de poule te zijn. Gelukkig heeft Rivierenland dit seizoen een supersterk team – en dat was te merken!

  Ingediend door Rivierenland 1… op do, 05/25/2017 - 20:48

  Bijna drie jaar geleden schreef ik in een verslag: ‘na het zuur dan nu het zoet’. Het was naar aanleiding van de eerste overwinning in de 2e klasse, na een seizoen daarvoor (2013/2014) waarin 9 achtereenvolgende nederlagen werden geleden. Het bleek ook de eerste stap naar een memorabel kampioenschap in het seizoen 2014/2015 te zijn. De geschiedenis blijft zich herhalen. Wisten we ons vorig jaar nog met moeite te handhaven in de 1e klasse, het huidige seizoen gingen we zonder matchpunten roemloos ten onder.

  Ingediend door Rivierenland 1… op di, 05/02/2017 - 19:20

  Sv Rivierenland 3 - Denk en Zet 2: Erop of eronder!

  De wedstrijdavond startte bizar. Een opkomend team dat te laat kwam en veel rumoer en geroezemoes in de speelzaal.

  Om 20:05 kon de wedstrijd afgetrapt worden.  Ik keek naar de borden en mijn inschatting bleek juist te zijn, we zaten goed.

  We hadden ons lot zelf in handen.  Bij verlies zou degradatie bijna onafwendbaar zijn en bij een gelijkspel afhankelijk van de concurrentie. Bij winst waren alle zorgen voorbij.