Rivierenland 1 behaalt knappe overwinning op Veenendaal 1

Ingediend door Rudy Veenhoff op do, 11/01/2018 - 19:05

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen voor Rivierenland en dit wordt gelijk duidelijk als men alleen al de teamsamenstelling van het vlaggenschip bekijkt. Sinds haar oprichting wist de club nog nooit zo'n sterk achttal op de been te brengen.

In de eerste ronde van de nieuwe SOS-competitie mocht Rivierenland gelijk al aan de bak tegen het sterke Veenendaal. Op bord 1 speelde Mark Agterberg tegen Joost Offringa. Joost besloot voor de schoonheidsprijs te gaan en offerde er verwoed op los. Mark, met zijn koning in het midden van het bord, kon echter de aanval pareren en zijn tegenstander had te weinig stukken over om door te spelen en moest genoegen nemen met eeuwig schaak. De remise van Mark tegen de 2300-speler was een feit.
De partij van Hamoun Habibi aan bord 2 leek te verzanden in een saaie zetherhaling. Echter, gewapend met een enorme strijdlust speelde Hamoun door en wist hij er uiteindelijk toch nog een partij van te maken. In het late eindspel trok Hamoun de partij naar zich toe en de overwinning was een feit.
Aan bord 3 mocht Aat Liefbroer het opnemen tegen een invaller, maar wel eentje van 2200+-niveau, Stefan Bekker. Stefan is een bekende bij SV Rivierenland omdat hij een van de winnaars is van het snelschaaktoernooi dat Rivierenland jaarlijks organiseert. Aat hield zich goed staande, maar stond de hele partij een fractie minder. In het eindspel moest Aat zijn meerdere bekennen.
Aan bord 4 speelde Hemmo Mulder. Hemmo bracht zijn tegenstander ietwat in de problemen en dat leidde tot een miscalculatie. Hemmo won een stuk en de partij.
Aan bord 5 was het Jasper Straatens beurt. In tijdnood mistte zijn tegenstander een winnende voortzetting, waarna in het ontstane toreneindspel remise overeengekomen werd.
Aan bord 6 speelde Rudy Veenhoff een tumultueuze partij. Door een fout in de opening kwam hij al snel minder te staan, maar zijn tegenstander gaf hem de ruimte om een winnend initiatief op te zetten.
Bord 7 was het terrein van Philippe Friesen. Zijn partij ging lange tijd gelijk op, maar hij verloor uiteindelijk toch.
Aan bord 8 overspeelde Gert Kampstra zijn tegenstander zonder al te veel moeilijkheden.

De 5-3 overwinning was een feit.