Interne competitie gaat door

Ingediend door beheer op zo, 10/18/2020 - 14:18

Beste schaakvrienden,

De aanscherping van de regels zoals die afgelopen dinsdag door het kabinet zijn afgekondigd, hebben ook gevolgen voor onze interne competitie op dinsdagavonden. De KNSB heeft de regels aangescherpt en ook is er de afgelopen week intensief contact geweest met het bestuur van het Dorpshuis. Dit heeft tot de volgende besluiten geleid:

  1. De interne competitie op dinsdagavonden gaat door.
  2. De afstand tussen de spelers moet echter weer minimaal 1½ meter zijn. Spatschermen alleen zijn niet meer genoeg. Daarom gaan we weer terug naar de opstelling van de borden zoals we die aan het begin van dit seizoen hadden, te weten: spelers naast elkaar met een eigen bord, minstens anderhalve meter tussenruimte, klok tussen beide spelers in, spelers melden hun zet hardop. Eventueel kunnen ook de spatschermen tussen de naast elkaar zittende spelers worden geplaatst.
  3. De bar van het Dorpshuis is gesloten. Wel kunnen onze leden zelf koffie of thee uit het koffiezetapparaat halen en contant afrekenen. Voor overige drank dient u zelf te zorgen.

Uiteraard blijven de overige coronamaatregelen van kracht, zoals thuis blijven bij klachten, altijd anderhalve meter afstand houden, desinfecteren en bij verplaatsing door het gebouw een mondkapje dragen.

Wij zijn blij dat – ondanks deze beperkingen – de interne competitie door kan gaan. De afgelopen tijd waren er toch steeds voldoende enthousiastelingen om te spelen en daarom zetten we de interne competitie graag voort.

 

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Aat Liefbroer