De Giessen en Linge 2 - Rivierenland 3

Ingediend door beheer op ma, 03/20/2017 - 21:10

Met een man minder begin je al met een achterstand van een punt.
Jammer, maar deze situatie was niet te voorkomen en na wat heen en weer geschuif in de opstelling, werden iets na half acht de klokken ingedrukt.
Ondanks de hogere rating aan alle borden kwam de echte vechtersmentaliteit van de Rivierenlanders naar boven. Heel lang gingen alle partijen gelijk op.
Willem leek als eerste door het ijs te zakken, maar de oude vos bereidde zijn vorkje zeer doordacht voor. De tegenstander hapte in het aas en liep enkele minuten later gedesillusioneerd de zaal uit.
Hans, Rob en Albert moesten vol aan de bak.
Hans kon het gevaar van het paard op een erg sterk veld niet oplossen en verloor. Zelf had ik een moeizame partij en de remise-stand was na een 2 uur schaken bereikt. Mijn tegenstander wilde doorspelen en na 55 zetten die niets meer aan de stelling veranderden werd het alsnog remise.
Arian, uitgerust van vakantie, pareerde de aanvallen van Hans Karelse. Een gedegen remise was het resultaat.
Arif moest aan het einde van de partij de tol betalen voor zijn iets te opportunistische spel. Jos wikkelde ook keurig af naar een remise en hield tot het einde van het spel het venijn op het bord.
Rob hield de spanning er echt in. Een dubieuze vork met een paard had wellicht ook anders afgewikkeld kunnen worden. Gelukkig maakte Rob optimaal gebruik van de mobiliteit van zijn stukken. Na het zien van onafwendbaar mat gaf de tegenstander op.
In de partijen realiseerden we een 3 ½ - 3 ½-resultaat. Een goede en gedegen prestatie tegen de nummer 2 uit de competitie. De N.O. kostte ons de partij, jammer……….

Albert